Лудогорец победи с 2:0 като гост португалския Брага в мач

...
Лудогорец победи с 2:0 като гост португалския Брага в мач
Коментари Харесай

Лудогорец превзе крепостта на Брага! Историческа първа българска победа в Португалия


Лудогорец победи с 2:0 като посетител португалския Брага в мач от груповата фаза на Лига Европа. Козмин Моци (25) и автогол на Раул Силва (56) донесоха триумфа на разградчани. В другия мач от групата Хофенхайм разруши Истанбул Башакшехир с 3:0. След успеха Лудогорец излезе преди всичко в групата със 7 точки, Брага остава с 6, Хофенхайм е с 3, а турският отбор е с 1 точка. Следващите срещи са на 2 ноември, когато Лудогорец е хазаин на Брага, а Истанбул Башакшехир приема Хофенхайм.

Днешната победа е историческа за българския футбол. За първи път в цялата ни история наш тим печели  като посетител против португалски тим. До момента от осем срещи само ЦСКА бе записал едно тъждество, само че нито един отбор не бе реализирал триумф на португалска земя.

Димитър Димитров дефинира много забавен и неочакван стартов състав. Капитанът Светослав Дяков остана запаса. Схемата на игра също претърпя смяна и на моменти бе 5-4-1, когато Лудогорец се защитаваше и 3-4-3, когато атакуваше. За първи път за Лудогорец излязоха трима централни бранители - Моци, Пластун и Рафаел Форстър. Сисиньо и Натанаел играха по двата фланга и допълваха петорката футболисти с по-дефанзивни функционалности. При офанзиви обаче двамата помагаха на тези пред тях. Вътрешните халфове бяха Анисе и Горалски, Марселиньо, Вандерсон и Джоди Лукоки оформиха атакуващото трио.

В 7-ата минута домакините означиха попадение, само че то бе анулирано поради засада на Паулиньо. В 19-ата минута домакините имаха още една опция, само че Ферейра прати топката с глава в навън. С това сякаш се изчерпаха заплахите, които сътвориха футболистите на Брага. Лудогорец откри резултата с първата си по-сериозна офанзива. В 25-ата минута Вандерсон центрира отдясно и Козмин Моци с глава прати топката във вратата на Брага за 1:0. Само две минути по-късно Вандерсон можеше да осъществя втори гол, само че след удар по земя вратарят на Брага Матеуш мазета с последни старания. През първото полувреме Марселиньо игра сносно, непрекъснато търсеше празни пространства и дружно с Вандерсон тормозеха бранителите на португалския тим.

Второто полувреме стартира с добра интервенция на вратаря на Лудогорец Ренан, който мазета удар на Раул Силва с глава. Същият този Раул Силва в 56-ата минута си означи автогол за 2:0 в интерес на българския първенец. Гояно върна топката към вратаря, само че пасът се оказа слаб. Джоди Лукоки го пресече и стреля към вратата. Топката се удари в гредата, а Раул Силва не съумя да я почисти и я прати в личната си врата. Треньорът на португалците незабавно реагира с две смени. И те донесоха резултат, раздвижвайки офанзивата. В 63-ата минута влезлият като промяна Мартинш стреля рисково отдалеко, само че Ренан с една ръка едвам мазета около вратата. В 70-ата минута домакините от Брага желаеха дузпа за игра с ръка на Анисе в наказателното поле. Франсержио обаче стреля от изключителна непосредственост, Анисе се завъртя и топката попадна към лакътя му, само че съдията реши, че няма по какъв начин да отсъди дузпа в този миг. Заради претенциите съдията изгони треньора на Брага Абел Ферейра на трибуните. В 74-ата минута Димитър Димитров извърши първа промяна, на мястото на Марселиньо в игра се появи титулярният капитан Светослав Дяков. Малко по-късно Херо извърши още две смени, а Ренан се прояви на висота три минути преди края.

 

Мачът по минути с БЛИЦ
1 - начало на мача
2 - добра офанзива отдясно на Лукоки, завоюва ъглов удар
7 - ОТМЕНЕН гол на Брага поради засада на Паулиньо
19 - рисково центриране в наказателното поле на Лудогорец, Ферейра игра с глава, само че прати топката в навън
25 -  ГООЛ за Лудогорец, голмайстор Козмин Моци. Късо разиграване на ъглов удар, центриране и Моци с глава сред четирима бранители прати топката във вратата на Брага
27 - ОПАСНОСТ, Вандерсон напредна хубаво и стреля по земя, само че вратарят мазета с добър инстикт
43 - хубава офанзива за Лудогорец, само че не се получи в последна сметка нищо рисково за домакините
45 -  жълт картон за Рикардо Ферейра (Брага)
45 - завършек на първото полувреме
---------------------------------------------------
46 - начало на второто полувреме
47 -  жълт картон за Натанаел (Лудогорец)
49 -  жълт картон за Ешгайо 
55 - СПАСЯВАНЕ на Ренан, който отрази удар с глава на Раул Силва
56 -  ГООЛ за Лудогорец, автогол на Раул Силва. Гояно върна топката към вратаря, само че пасът се оказа слаб. Джоди Лукоки го пресече и стреля към вратата. Топката се удари в гредата, а Раул Силва не съумя да я почисти и я прати в личната си врата.
58 -  смяна в Брага, на мястото на Жоао Карлуш влиза Фабио Мартинш
59 -  смяна в Брага, на мястото на Гояно влиза Шадаш
63 - СПАСЯВАНЕ на Ренан, доста прекрасен удар на Мартинш, само че Ренан с една ръка отрази 
70 - ДОМАКИНИТЕ искат дузпа за игра с ръка на Анисе в наказателното поле. Съдията не демонстрира бялата точка, защото ударът на играча на Брага бе от изключителна непосредственост
70 - ИЗГОНИХА треньора на домакините Абел Ферейра поради митинг към обстановката, в която желаеха дузпа
71 -  смяна в Брага, на мястото на Франсержио влиза Рикардо Орта
74 -  смяна в Лудогорец, на мястото на Марселиньо влиза Светослав Дяков 
83 -  смяна в Лудогорец, на мястото на Джоди Лукоки влиза Кешерю
85 -  смяна в Лудогорец, на мястото на Натанаел влиза Лукас Саша
86 -  жълт картон за Паулиньо
90 - 4 минути добавено време

 

Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР