Лудогорец победи драматично Ботев (Пловдив) в последния мач от 12-ия

...
Лудогорец победи драматично Ботев (Пловдив) в последния мач от 12-ия
Коментари Харесай

След голяма битка и обрат - Лудогорец нанесе първа загуба на Ботев в Коматево

Лудогорец победи трагично Ботев (Пловдив) в последния мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се постановиха с 3:1 в Коматево след цялостен поврат. Това е първо проваляне за " жълто-черните " на техния стадион от началото на сезона.

Първо Тодор Неделев изведе " канарчетата " напред в резултата, Сантана изравни, а през втората част Сотириу и Икоко донесе триумфа за гостите.

Пловдивчани приключиха и мача с понижен състав откакто Мартенс беше изпъден за втори жълт картон.

След този мач Лудогорец е на върха с 27 точки. Ботев е на 3-ата позиция с 21 пункта.

Срещата стартира вихрено. Домакините откриха още в 4-ата минута откакто защитата на първенците позволи неточност като Янков не подаде тъкмо и Рабей лиши топката, подаде паралелно към Маркиньос, който чукна към Тодор Неделев. Звездата на Ботев насочи удар с левия крайник, с цел да разстреля вратата на Кахлина за 1:0.
 Ботев (Пловдив) - Лудогорец, цялостен поврат за първенците онлайн
Ботев (Пловдив) - Лудогорец, цялостен поврат за първенците

Мачът е през днешния ден в 18:30

Последва мощна игра и от двата тима. В 25-ата минута разградчани съумяха да отговорят. Сантана вкара неповторим гол от към 26 метра, без да остави никакъв късмет на Аргилашки за 1:1.
 Снимка 551350
Източник:

Само две минути по-късно, Чибота подаде в дълбочина, Сотириу се размина с топката и Доминик Янков фронтално от 10-ина метра стреля в горната греда, пропускайки да изведе първенците напред в резултата.

Малко по-късно, Чибота подаде към Кирил Десподов, който с едно допиране стреля рисково, само че топката мина над вратата.
 Снимка 551349
Източник:

През втората част срещата продължи да бъде завладяваща. В 47-ата минута Рабей навлезе в наказателното поле, настройки си топката и стреля с левия крайник, само че топката срещна далечната греда на вратата, защитавана от Кахлина.
 Снимка 551346
Източник:

Седем минути по-късно попадение на Сотириу първоначало не беше зачетено поради засада. Нападателят засече точно центриране на Чибота и разстреля вратат за 1:2. Системата ВАР прегледа обстановката и решението беше променено - гол в интерес на разградчани.
 Снимка 551347
Източник:

В 58-ата минута ударът за Ботев беше още по-сериозен откакто Мартенс беше изпъден с втори жълт картон.

В 67-ата минута, Тодор Неделев стреля със мощния си ляв крайник от близо 23 метра, само че стражът на гостите улови топката, съхранявайки задатъка на отбора си.

В добавеното време, Икоко направи резултата 3:1 откакто получи извеждащо подаване, напредна при разредена защита на противника и приключи с удар с дения крайник, попаднал в далечния ъгъл на вратата, защитавана от Аргилашки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР