Лудогорец гостува на Тотнъм в мач от група „J“ на

...
Лудогорец гостува на Тотнъм в мач от група „J“ на
Коментари Харесай

Лудогорец излиза срещу Тотнъм за нещо историческо за България

Лудогорец гостува на Тотнъм в мач от група „ J “ на Лига Европа. Двубоят стартира в 22:00 часа. Българският първенец излиза против един от най-силните тимове в Англия с доста проблеми за краткотрайния треньор Станислав Генчев.

Голяма част от играчите на „ орлите “ имат единствено една или две тренировки за последните две седмици, защото мнозина от футболистите бяха инфектирани с COVID-19 и бяха сложени под изолираност. Освен това Алекс Сантана и Сисиньо останаха отвън групата. Ихинио Марин и Вандерсон са трайно контузени.

В тази затруднена обстановка Лудогорец излиза на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “ в гонене на следващо историческо достижение за българския футбол.

„ Шпорите “ са четвъртият лондонски тим, който ще одобри български противник в евротурнирите. Тези родни гостувания в британската столица демонстрират една неприятна наклонност – нямаме вкаран гол или реализирана победа. Със сигурност Лудогорец ще опита да промени най-малко головия баланс, който е 0:13 в пет мача.

Последното българско посещение в Лондон беше също на Лудогорец. През есента на 2016 година „ орлите “ отстъпиха с 0:6 на Арсенал в Шампионската лига. Първият роден тим, играл в евротуририте против отбор от британската столица е ЦСКА. През сезон 1970/71 „ алените “ срещат Челси в 1/8-финал за КНК и губят с 0:1 на „ Стамфорд Бридж “.

През сезон 2001/02 в първия кръг на Купата на УЕФА „ сините “ от Лондон бият Левски с 3:0, а пет години двата отбора се срещат в групите на Шампионската лига и Челси печели с 2:0. През есента на 2009 година ЦСКА пада с 0:1 от Фулъм на „ Крейвън Котидж “ в среща от групите на Лига Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР