Лудогорец е отборът с най-малък среден ръст в цяла Европа,

...
Лудогорец е отборът с най-малък среден ръст в цяла Европа,
Коментари Харесай

"Лудогорец" е най-ниският отбор в Европа

" Лудогорец " е тимът с минимален междинен растеж в цяла Европа, откри изследване на Международният център за спортни проучвания в Лозана. Българският първенец е отпред в класацията със 176,98 см.

" Отборите с по-ниски футболисти обичат да владеят топката и избират действието да се развива на земята вместо във въздуха. Играчите с невисок център на тежестта са по-умели при дрибъла и по-точни при подаванията. " Лудогорец " - тимът с минимален междинен растеж в Европа, се намира в серия от 6 следващи победи в шампионата ", се показва в отчета.

Най-нисък в Разград е Натанаел - единствено 166 сантиметра. Незначително по-високи от него са Вандерсон и Кишада.

Любопитното е, че още два български клуба намират място в топ 10. " Ботев " Пловдив е на четвърта позиция (178,59), а градският противник " Локомотив " е девети (178,98). Най-популярният тим измежду първите 10 е " Манчестър Сити " - №8 със междинен растеж 178,97.

На другия полюс предстоящо е представител на Скандинавия - датският " Копенхаген " (186,21). Вратарят на отбора Робин Олсен се извисява над всички със своите 198 см, а централните бранители са надлежно 189 и 191 см. Отборът завоюва последните две шампионски трофеи на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР