Лучано Спалети ще бъде назначен за селекционер на италианския национален

...
Лучано Спалети ще бъде назначен за селекционер на италианския национален
Коментари Харесай

Има сделка: Спалети поема националния отбор на Италия

Лучано Спалети ще бъде назначен за селекционер на италианския народен тим, написа журналистът от „ Скай Спорт Италия “ Джанлука Ди Марцио. Бившият треньор на Наполи, Рома и Интер се е съгласил на тригодишен контракт и поема „ адзурите “ до 2026 година

Преговорите с гологлавия експерт е водил персонално президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина. Очаква се Спалети да подпише контракта си още през днешния ден (18 август) или в събота, преди да даде първата си конференция в новата роля в понеделник.

64-годишният треньор изведе Наполи до първа купа в Серия А от 33 години насам през предишния сезон.

Сега обаче ще е изправен пред задачата да възроди Италия след неуспеха за Световното състезание през 2022 година, което „ Скуадрата " пропусна.

За Италия, която завоюва Европейското състезание под управлението на Роберто Манчини, предстоят пред решаващи квалификации против Северна Македония и Украйна през септември.

Назначаването на Спалети досега бе възпрепятствано от клаузата за обезщетение от 3 милиона евро в неговия контракт с Наполи. Президентът на южняците Аурелио Де Лаурентис не желае да се откаже от тази сума, само че договарянията не престават и се чака да се стигне до съгласие безусловно до часове.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР