Лозенец не е единствената болница, в която има такъв лукс.

...
Лозенец не е единствената болница, в която има такъв лукс.
Коментари Харесай

Адв. Мария Петрова: Лозенец не е единствената болница с такъв лукс

" Лозенец " не е единствената болница, в която има подобен разкош. Чувала съм и за други. Ако разпитате, ще откриете сходен разкош. " Това сподели юристът по здравно право Мария Петрова по Нова телевизия в коментар за открития апартамент в някогашната Правителствена.

Тя и някогашният шеф на УМБАЛСМ " Пирогов " доктор Спас Спасков коментираха скандала с първокласния апартамент.

Най-възмутителното е късата ни памет. Преди няколко години излезе отчет, който сподели, че в пространствата на някогашната държавна болница е имало видеонаблюдение и звукозаписи. Да ви напомня абсурда с трансплантациите. Нищо не се случи там. Винаги е имало митинги при промяната на управлението на тази болница, разяснява Петрова.

Тя изясни, че информацията за здравословното положение на човек е сензитивна и тази информация е регламентирана. „ Не може да има камери в болнични стаи и операционни без единодушието на хората ”, съобщи доктор Петрова.

Тя припомни скандала с трансплантациите.

Спомняте си, че излезе информация, която не беше опровергана, че върховен държавен чиновник е прескочил реда за трансплантиране, че в тази болница са трансплантирани хора срещу закона, по метод, доста наподобяващ търговията на органи. Между 50 и 100 фиктивни хоспитализации, с които беше точена Здравната каса. Какво се случи с всички тези случаи, попита адвокатката.

„ В дните, в които Здравната каса е ръководена от човек, за който преди 10 години стана ясно, че е в спор на ползи и е сключвал контракти със свои близки, не можем да чакаме тези хора да упражняват надзор. Това е обществено, заплати си санкциите, възвърне едни суми ”, сподели доктор Петрова.

„ В „ Пирогов ” сигурно нямаше такова нещо, най-малко аз до момента в който работех ”, сподели доктор Спас Спасков.

Според него подобно нещо е неприемливо в една болница. Разбира се, има място, където лекарите да провиснал.

„ Документите ги има. Търсенето на документи би трябвало да се прави от този, който знае къде. Най-вероятно тези, които дотук са ги търсили, не знаят. Най-вероятно такива документи имат и дубъл ”, разяснява доктор Спасков.

„ Скандалът излиза във време, в което има апетити за преодоляване на Медицинския факултет на СУ. Тези кавги стават обществени, тъй като нечии ползи са наранени ”, разяснява юрист Петрова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР