Лозари от цялата страна излязоха на протест пред земеделското министерство.

...
Лозари от цялата страна излязоха на протест пред земеделското министерство.
Коментари Харесай

Лозари от цялата страна на протест пред земеделското министерство


Лозари от цялата страна излязоха на митинг пред земеделското министерство. Недоволството им е предизвикано от политиката на министерството по отношение на бранша през последните години, както и ниски дотации.

Протестиращи от цялата страна се събраха и направиха " панахида на българското лозарство ", като изсипаха десетки килограми развалено грозде и желаеха оставката на земеделския министър.
Снимка: Леда Цветкова

Малко след началото на демонстрацията Явор Гечев излезе на диалог с недоволните. Последваха и обещания, че нарастване в парите за бранша ще има.

„ В момента 1200 лв. е междинната себестойност на развъждане на декар лозе, като продаваме продукцията си приблизително на 70 ст. на звук ни се явява разлика от 500 лв.. На нас ни писна всяка година да даваме пари за личното си заравяне “, сподели Атанас Василев, ръководител на Националното съдружие на българските лозари.

„ И съгласно мен има дисонанс в системата, който е тенденциозен или неволен, ето пред медиите и пред вас го споделям, всичко което сме се заангажирали всичко ще бъде изпълнено “, безапелационен беше министър Явор Гечев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР