Лозан Панов ще бъде на балотаж, защото той поставя теми,

...
Лозан Панов ще бъде на балотаж, защото той поставя теми,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Лозан Панов ще бъде на балотаж

Лозан Панов ще бъде на балотаж, тъй като той слага тематики, които са структуроопределящи за политическия спор в България. Това съобщи в студиото на „ Тази събота “ по bTV съпредседателят на „ Демократична България " Христо Иванов.

„ Г-н Панов дълго време беше един от малцината институционални представители на гледните точки на демократичната общественост. Беше естествено да получи поддръжката ни. Не на последно място той е самостоятелен, тъй като е излъчен от хора, които са самостоятелен. В инициативния комитет, издигащ Лозан Панов за президент, няма нито една партийна кандидатура “, добави той. По думите на Иванов, „ когато Радомир Чолаков е ръководител на Инициативния ти комитет и ти кажеш, че нямаш нищо общо с ГЕРБ, е повече тъжно, в сравнение с смешно “.

Според него в политиката професионализмът и демократичните обичаи са доста значими. „ Важно е също и да усетим смяната, която се случва във времето. Хората не желаят да сменим Бойко Борисов в ролята му на „ един огромен, който събира доста власт в себе, с различен подобен. Хората желаят диалогичност и всичко да се постави на кръглата маса на равнопоставен диалог, в който да преобладават публичните ползи, а не междуличностните връзки “, счита съпредседателят на „ Демократична България “.

Иванов добави, че предходните два тура избори са били цената всички да научим този урок. „ Надявам се идващия парламент да стартира с изясненост към няколко неща: ще има обединения, които ще стъпят на цялостни, деликатно направени съдружни споразумения; ще има шерване на отговорност; ще има диалог за биографиите и потенциала на хората, които се предлагат за избрани позиции. Всичко това ще е, с цел да образуваме ръководство, което да може да си сложи амбициозната задача да промени страната “, сподели още той.

„ Червените линии “ в политиката

„ Акцентът за нас ще бъде деликатното структуриране на връзките в една бъдеща коалиция, с ясните „ червени линии “ във връзка с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Относно Българска социалистическа партия „ алената линия “ е, че не можем да подкрепим ръководство с техен мандат и макар негативизма, който се изля върху нас, в предишния парламент удържахме на този ангажимент “, съобщи Иванов. Според него ГЕРБ би трябвало да останат отвън властта задоволително дълго, с цел да престанат да бъдат притежател на токсичност. „ Радев има защо да бъде подложен на критика, без значение от това, че той във връзка с сложните тематики за правосъдната промяна и положението на прокуратурата застана на вярната страна на историята. Конкретно той има защо да бъде подложен на критика във връзка с това по какъв начин подходи за избори на основния прокурор Иван Гешев, пропусна опцията да използва цялата цялост на ролята на президента в един подобен избор “, счита той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР