Ловци и природолюбители се обявиха срещу спорни промени в Закона

...
Ловци и природолюбители се обявиха срещу спорни промени в Закона
Коментари Харесай

Спорните текстове в Закона за лова ще бъдат прецизирани

Ловци и природолюбители се оповестиха против противоречиви промени в Закона за лова, които дават опция за потреблението на токсини и гърмежи. От Агенцията по горите оповестиха, че текстовете ще се уточняват, заяви БНР.

Полиция и военни могат да употребяват клопки, токсини и взривни субстанции, в случай че готвените ремонти в Закона за лова и опазването на дивеча станат факт. Целта е да се ограничи разпространяването на Африканската чума по свинете, стимулират се вносителите.

„ Категорично срещу сме сходни дейности “, уточни Иван Каравасилев от ловно-рибарското съдружие „ Лебед “ в Бургас.

Абсолютно неизбирателни средства за лов, каквито са, примерно, клопките и които сега са неразрешени от Закона за лова и запазване на дивеча. Законът се споделя „ Закон за лова “, но по-късно има и „ запазване на дивеча “ “.

Предлагаме само потреблението на уреди за нощно виждане, разяснява Юлиан Русев от Изпълнителната организация по горите и разясни, че другите текстове ще бъдат прецизирани.

„ Получихме доста мнения и оферти, в това число и тъжби, както от неправителствени организации, по този начин и от жители. На 27-и е планувано съвещание на Ловния съвет, където всички тези приложения ще бъдат прегледани и този текст ще бъде прецизиран “.

Използването на полиция и военни ще става единствено след написани заповеди за избрани региони и единствено при увеличена популация на дива свиня, каквато сега няма, показва той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР