Ловец от Гоце Делчев отива на съд, след като е

...
Ловец от Гоце Делчев отива на съд, след като е
Коментари Харесай

Ловец на съд, след като убил чуждо куче с автомат

Ловец от Гоце Делчев отива на съд, откакто е умъртвил куче, нападнало неговото на пътя. 

Обвиняемият Ц. имал позволение за оръжие. През септември 2017 година той се прибирал от лов с колата си  „ Сузуки самурай “. Шофирал постепенно, а след него тичало кучето му порода „ Английски сетер “. Когато наближил основния път, в региона на местността „ Летището “ до Гоце Делчев, спрял и слязъл от колата, с цел да прибере животното в клетка. 

В този миг Г.Ц. видял по какъв начин друго куче - порода „ Северноазиатска овчарка “, е нападнало неговото. Обвиняемият взел ловния си автомат м. „ Бенели “, заредил го с патрони и създал изстрел. Овчарката извила и отскочила обратно, след което се затичала към стопанина си – М. М., който бил на към 70-80 метра от тях. Докато тичала към него, Ц. създал втори изстрел по нея, вследствие на което животното се претърколило.

Последвало изясняване на случилото се сред двамата мъже. Стопанинът на простреляното куче декларирал на Г.Ц., че ще се обади в полицията, като направил опит да му попречи да се качи в автомобила си. Обвиняемият го блъснал по гърдите, след което взел камък, с цел да го удари, а след това се качил в колата и отпътувал.

М.М. завел овчарката си при ветеринарен доктор, където по време на оказване на първа помощ, кучето умряло.

В хода на досъдебното произвеждане е била назначена ветеринарномедицинска експертиза, от която е видно, че гибелта на животното се дължи на остра кръвозагуба и евентуално засягане на вътрешни органи – бял дроб, кръвоносно съдове, сърце, които са били породени от огнестрелно оръжие.

Според съдебнооценителна експертиза, цената на куче порода „ Средноазиатска овчарка “ е 1350 лв..

Предстои делото да продължи в съда, прецизират от Районна прокуратура - Гоце Делчев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР