Лотар Вилер, ръководителят на института "Роберт Кох", който е официалният

...
Лотар Вилер, ръководителят на института "Роберт Кох", който е официалният
Коментари Харесай

Смъртни заплахи за шефа на института "Роберт Кох"

Лотар Вилер, ръководителят на института "Роберт Кох ", който е формалният орган в Германия за надзор на болесттите, е получил поредност от смъртни закани, свързани с основната роля на института в битката против новия ковид, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

"Иска ми се обстановката да е по-приятна, само че към момента получавам закани ", сподели Вилер в днешна обява на медийната група "Функе медиенгрупе ". Той съобщи, че заканите, измежду които има и такива за ликвидиране, "нарастват доста " всякога когато го свържат в общественото пространство със затварянето на учебни заведения или пък се появят обвинявания, че той поддържа локдауните за сметка на свободата.

"Този риск не ме стопира да извършвам отговорностите си. Докато съм държавен чиновник на тази страна, аз ще й послужвам отговорно ", съобщи той.

Вилер приказва след спор поради данните на института "Роберт Кох " за имунизацията против коронавирус в Германия. Неотдавна институтът заяви, че действителният брой на имунизираните хора е по-висок от този в официалнате статистика. Това провокира разгорещени публични диспути, отбелязва ДПА.

Вилер, който е бил професор в берлинския Свободен университет, оглавява института "Роберт Кох " от 2015 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР