Лошото време затрудни търсенето на черната кутия и отломките от

...
Лошото време затрудни търсенето на черната кутия и отломките от
Коментари Харесай

Продължава търсенето на черната кутия от падналия МиГ-29, втората ракета от самолета също е под водата

Лошото време затрудни търсенето на черната кутия и отломките от падналия боен аероплан край Шабла.

Операцията продължава към този момент пети ден и на този стадий е без триумф. Тази заран времето е хубаво, морето е умерено, по тази причина търсенето на черната кутия и остатъци от самолета продължава.

Изключително значимо е да не отнеме дълго време търсенето на черната кутия, с цел да бъде съхранена информацията в нея. Втората ракета от самолета също към момента е под водата.

Екипите работят извънредно деликатно, на към 70 м дълбочина.

Специално пред Българска национална телевизия проф. Любомир Димитров, който взе участие в интервенцията на борда на " Номад ", съобщи, че триумфът на задачата зависи от положителното обмисляне и положителната техника.

" С техниката, с която разполагаме, може да се дефинира размерите на обектите и какъв е обекта. Дали е транспортен съд, дали е лодка, дали е част от аероплан, всичко, може да се дефинира това. Но с цел да се дефинира тъкмо каква е частта, какво е нещото, би трябвало обезателно да се извади или най-малкото да се направи оглед или с водолази, или с други средства ", сподели проф. Любомир Димитров от Института по океанология към Българска академия на науките.

Търсенето се забавя, защото регионът е надалеч от брега. Техниката обаче е прецизна, с добра резолюция, което дава опция да се открият дребни предмети на дъното.

Репортер: Петя Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР