Лошото време и пандемията от Covid днес отказаха повечето любители

...
Лошото време и пандемията от Covid днес отказаха повечето любители
Коментари Харесай

Коледа на плажа - невъзможна. Дъжд и Covid оставиха Бонди бийч в Австралия полупразен

Лошото време и пандемията от Covid през днешния ден отхвърлиха множеството фенове на плажа и морето да отидат на ембламатичния Бонди бийч - обичаен коледен маршрут в Австралия за хиляди хора всяка година, съобщи Ройтерс.

Тъй като външните граници на Австралия са затворени, а вътрешният туризъм е стеснен, локалните поданици имаха редкия късмет да разполагат с фамозната плажна линия единствено за себе си.

Но дъждът и скоро появилото се огнище на ковид в северните покрайнини на най-големия австралийски град, където над четвърт милион хора са в локдаун от близо седмица, ограничи броя на плажуващите.

По обяд през днешния ден единствено към 100 души плуваха, сърфираха и си правеха фотоси пред коледно дърво, сложено от плажните спасители.
Трябва да се насладим на нещата в този момент, сподели локалният гражданин Силио Агостино. Да внесем малко благополучие в обстановката, малко светлина, малко вяра, малко полуда и това стига. Точно това е Бонди бийч, тъкмо това е самата Коледа, сподели той.

С бързи и строги ограничения, Австралия се оправи доста по-добре от множеството развити страни в битката против Ковид-19. В страната има единствено 28 300 инфектирани и 908 умряли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР