Лошото третиране на биологичните видове е довело до разпространението на

...
Лошото третиране на биологичните видове е довело до разпространението на
Коментари Харесай

Човешките действия ще доведат до появата на нови вируси, смята френски учен

Лошото отнасяне на биологичните типове е довело до разпространяването на ковид , уточни проф. Жил Бьоф в предаването " Хоризонт до обед " по БНР.
Той е професор в Сорбоната, гостуващ професор в Колежа на Франция и някогашен президент на Националния природонаучен музей.
" Измислица е, че вирусът е основан в лаборатория . Той е биологично натурален. Дали след това вирусът не е бил манипулиран в лаборатория, това не знам, само че във всеки случай вирусът не е човешко дело.
Това става поради отвратителните условия на пазара . По този метод два скотски типа, които в никакъв случай не се засичат в природата, са се озовали на едно и също място, на една и съща повърхност. Ето го и резултатът от неприятното отнасяне на животинските типове ", разяснява проф. Бьоф.
. Има и хора малко заболели, само че има и доста заболели, които вирусът убива. И когато гледаме кого убива вирусът, това са повече мъже, най-много възрастни хора - към осемдесетгодишни. Поне на 80-90% това са хора, които имат физиологични проблеми. Имунитетът измежду тези хора е доста по-нисък. Това са хора със сърдечни болести, с белодробни заболявания. Три четвърти от тези хора са диабетици. Съответно там, където има невисок имунитет, заразността се демонстрира ", акцентира проф. Жил Бьоф.
Трябва да се ограничи най-масовия превоз, счита френският академик.
" И Защото хората, които умират, значително умират и поради това, което назоваваме във Франция „ неприятното ястие ” - те са дебели, имат високо кръвно, тъй като се хранят погрешно. Когато ядете „ неприятна храна ”, вие нямате естествен имунитет и сте изложени на вируса. Затова е по-добре вместо да влагаме тези пари за спасяването на самолетните компании, да ги вложим, с цел да спрем пестицидите, да научим хората да се хранят добре. Трябва да има доста повече обучение в „ деня след ”, акцентира проф. Жил Бьоф.
Има ли връзка сред актуалната пандемия и климатичните промени?, посочи френският експерт.
" Има директна връзка сред климата, екологията, неприятното отнасяне на животинските типове. Особено когато имате хиляди крави, хиляди крави в една плантация. Днес има стотици милиарди пилета и крави в света. Не споделям, че всички би трябвало да станат вегани, само че би трябвало да се яде доста по-малко месо, това е явно.
Трябва да се третират по-добре животните и да спрем да изсичаме тропическите гори . Онова, което се случва в Африка, в Южна Америка или в Амазония ще отприщи появяването на нови вируси - това е несъмнено. Има екологична логичност. Трябва да се спре стопанската система на лудостта. Търси се облага непременно " , означи проф. Жил Бьоф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР