Лошите връзки с противоположния пол могат да ни разболеят, като

...
Лошите връзки с противоположния пол могат да ни разболеят, като
Коментари Харесай

Лошите връзки разболяват

Лошите връзки с противоположния пол могат да ни разболеят, като отслабят имунната ни система. Това сочи ново изследване на Университета на Охайо, представено от вестник " Дейли мейл ". 

Основната причина за увреждането на системата за отбрана на човешкия организъм се таи в непрекъснатото възприятие за безпокойствие, подбудено от несигурната ни връзка с колегата, показват специалистите. То покачва хормона на напрежението в тялото и ни прави по-малко ефикасни в битката с зародили болести. 

Изводите са направени от научни проучвания върху 85 двойки, женени от повече от 12 години. Хората с безпокойствие, обвързвано с връзката им, са избрани от откривателите като " прекалено загрижени за това, че ще бъдат отхвърлени ". Тези пациенти демонстрират податливост непрекъснато да търсят одобрение, че са обичани. По-вероятно е да поясняват двусмислени събития в връзките си с колегата като отрицателни или даже съдбовни.

Качеството на съня им е влошено, сочат отговорите от въпросници, които са попълнили. Нивото на напрежението в организма им е доста по-високо с всичките последвали го отрицателни признаци, сочат кръвни проби и други проучвания.

В тялото им се създава 11% повече от хормона на напрежението кортизол. Същевременно са по-малко способни да се борят с зародили инфекции. При мъжете е по-малък броят на Т клетките или лимфоцити, които играят решаваща роля за клетъчния имунитет.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР