K-pop звездата Suga става 3-ият член на BTS, който започва военна служба в Южна Корея

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — След дебютното си соло турне по-рано
Коментари Харесай

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — След дебютното си соло турне по-рано тази година, Suga, K-pop суперзвездата рапър/певец/композитор, стана третият член на BTS, който започва задължителната военна служба в Южна Корея.

„Бихме искали да информираме нашите фенове, че SUGA е инициирал процеса на набор във военната служба, като е подал молба за прекратяване на отложеното му назначение,“ Big Hit Music се казва в изявление.

„Молим ви за продължаващата ви любов и подкрепа за SUGA, докато той завърши военната си служба и се завърне безопасно. Нашата компания няма да пожали усилия в подкрепата на нашия артист.“

В Южна Корея всички годни мъже на възраст от 18 до 28 години са задължени по закон да изпълняват 18-21 месеца военна служба по наборна повинност система, предназначена да възпира агресията от съперничещата Северна Корея.

Законът дава специални изключения на спортисти, класически и традиционни музиканти, балетисти и други танцьори, ако са спечелили най-високи награди в определени състезания и са оценени като подобрени национален престиж. K-pop звездите и другите артисти не са обект на такива привилегии.

Въпреки това през 2020 г. BTS отложиха службата си до 30-годишна възраст, след като Националното събрание на Южна Корея преразгледа своя Закон за военната служба​, позволявайки K-pop звезди да отложат включването си до 30-годишна възраст.

През 2022 г. имаше разгорещен обществен дебат дали да се предложат специални изключения от задължителната военна служба за членовете на BTS, докато агенцията за управление на групата обяви през октомври, че всичките седем членове ще изпълняват задълженията си.

През декември 2022 г. най-възрастният член на BTS, Джин, се записа на 30-годишна възраст, след като оттегли молбата си за забавяне на наборната му служба. J-Hope последва примера миналия април.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР