Лондонското летище Хийтроу предупреди днес, че ще остане на дефицит

...
Лондонското летище Хийтроу предупреди днес, че ще остане на дефицит
Коментари Харесай

Ключово летище остава на минус тази година заради войната в Украйна и инфлацията

Лондонското летище " Хийтроу " предизвести през днешния ден, че ще остане на недостиг през тази година поради упования по-слаб трафик спрямо интервала преди пандемията, за който ще допринесат и войната в Украйна, и инфлацията, съобщи Франс прес.

През април летището е посрещнало 5 милиона пасажери по отношение на едвам 2,8 милиона през февруари, като през лятото се чака обновяване на търсенето на пътувания. Така че " Хийтроу " преразглежда към покачване упованията си за пътникопотока през 2022 година от 45,5 милиона на близо 53 милиона или 65 на 100 от нивото през 2019 година, преди пандемията, когато трафикът му беше рекорден.

Освен несигурността, подбудена от войната в Украйна, и инфлацията, подкопаваща разполагаемите приходи на евентуалните пасажери, английското летище показва като причина и високите цени на горивото, както и рестриктивните мерки за пътувания, които към момента са в действие на основни пазари като Съединени американски щати, а също и възможност от поява на нов вид на ковид.

" Хийтроу " се базира на най-голямата самолетна компания, ползваща неговите инфраструктури - " Бритиш еъруейз " (British Airways), която съобщи предходната седмица, че чака трафикът тази година да доближи единствено 74 на 100 от предпандемичното ниво. Всичко това се съчетава със известието на английската централна банка от предходната седмица, че се чака инфлацията да надвиши 10 %, а английската стопанска система евентуално ще изпадне в криза. Затова летището се стопира на реалистичната догадка за търсене на пътувания от 65 на 100 по отношение на нивото преди пандемията през останалата част от годината, разяснява генералният шеф на " Хийтроу " Джон Холанд-Кей.

През февруари лондонското летище съобщи, че пътникопотокът му остава под 50 % спрямо предпандемичния интервал, само че изрази оптимизъм за лятото и разгласи 12 000 нови назначения. В днешното си официално съобщение " Хийтроу " акцентира, че макар ускоряването на растежа на трафика, обслужването на пасажерите се поддържа на положително равнище посредством прекосяване през коридори за бърза инспекция на сигурността, до момента в който на други летища към момента се виждат безкрайни опашки от чакащи, като да вземем за пример в Манчестър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР