Лондонският транспортен регулатор не поднови днес лиценза за дейност на

...
Лондонският транспортен регулатор не поднови днес лиценза за дейност на
Коментари Харесай

"Юбър" остана без лиценз в Лондон

Лондонският транспортен регулатор не възобнови през днешния ден лиценза за активност на " Юбър " (Uber) в английската столица, предадоха международните организации.

Службата, отговаряща за превоза в английската столица, Transport for London -TfL, се аргументира с това, че компанията е позволила няколко нарушавания, които са изложили на риск пасажерите и тяхната сигурност, отбелязва " Асошиейтед прес ".

" Юбър " ще апелира решението. Това би трябвало да стане в период от 21 дни. Компанията ще може да продължи да работи, до момента в който тече обжалването.

Макар компанията да се е заела с решение на посочените въпроси, службата не е уверена, че сходни проблеми няма да се появят още веднъж в бъдеще. По тази причина институцията е на мнение, че " Юбър " не дава отговор на условията сега.

" Юбър " уточни в изказване, че решението да не бъде възобновен лицензът в Лондон е " извънредно и погрешно ".
През 2017 година транспортната работа отхвърли настояването на Юбър за възобновяване на лиценза поради пропуски в докладването на съществени нарушавания и при инспекцията на водачите, което докара до правосъдно дело, напомня Ройтерс.

През 2018 година арбитър даде на " Юбър " изпитателен 15-месечен лиценз, изтичащ през септември, откакто компанията направи някои промени в бизнес модела си в Лондон, който е най-важният й европейски пазар.
TfL през септември удължи с два месеца лиценза на " Юбър " и наложи още условия, засягащи транспорта, застраховките и инспекцията на документите на водачите. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР