Лондонската противопожарна служба е допуснала големи грешки по време на

...
Лондонската противопожарна служба е допуснала големи грешки по време на
Коментари Харесай

Лондонската пожарна допуснала големи грешки при пожара в Гренфел тауър през 2017 г.

Лондонската противопожарна работа е позволила огромни неточности по време на пожара в небостъргача " Гренфел тауър " през 2017 година, при който починаха 72 души. Това оповестяват " Ройтерс " и " Гардиън ", които се базират на първия отчет за резултатите от обществено следствие на случая.

Мат Рек, общоприет секретар на синдиката на пожарната работа, разяснява, че отчетът " незаслужено " подлага на критика пожарникарите в дълго чакания отчет, до момента в който политическите водачи са пощадени.
 255 души са съумели да избягат от пожара в
255 души са съумели да избягат от пожара в " Grenfell Tower "

14 не са били у дома

Премиерът на Англия Борис Джонсън съобщи във вторник вечерта, че отчетът разкрива " истината за това, което се е случило в " Гренфел тауър " на 14 юни 2017 година, а също по този начин ще утеши " тези, които страдаха толкоз доста ".

Докладът от 935 страници за нощта на пожара, при който починаха 72 души, включва детайлна рецензия по адрес на чиновници на пожарната работа и диспечери на незабавния телефон 999. Сър Мартин Мур-Бик, който оглавява следствието, е открил, че противопожарната работа на Лондон не е била готова добре. Според Мартин Мур-Бик по-малко починали е щяло да има, в случай че пожарната работа е била по-организирана.

Рек разяснява пред Би Би Си, че следствието е извършено " в обратна посока " и първо е трябвало да се направи оценка за какво постройката е била построена с леснозапалими материали и да се прегледа деликатно държавната политика за пожарна сигурност. Според него облицовката е основният проблем, който не е прегледан в детайли.
 71 души са починали при пожара в
71 души са починали при пожара в " Гренфел тауър " в Лондон

Лондонската полиция не чака да открие тела на още починали

Днес се чака Джонсън да приказва по време на спор в Камарата на общините, по време на който ще бъде разисквано следствието. Джонсън беше кмет и контролираше лондонската противопожарна работа по време на случая. Тогава кметството трябваше да спести 100 милиона английски лири, което отчасти е вследствие на ограниченията за строги икономии, включващи затваряне на 10 пожарни и редуциране на 552 пожарникари и 324 души спомагателен личен състав.

Докладът включва единствено заключенията от първата фаза на следствието, водено от пенсионирания арбитър Мартин Мур-Бик. Проследени са събитията в 23-етажната постройка в нощта на 14 юни 2017 година, в това число и дейностите на пожарната работа.

Втората фаза ще стартира в началото на идната година, която ще включва въпроси, обвързван с дизайна на постройката , нейната поддръжка и дали са спазвани разпоредбите за сигурност.

Установено е, че хората са починали з аради политиката " остани на място " , която предлага жителите да останат в жилищата си до идването на пожарната, защото са в по-голяма сигурност в съпоставяне, в случай че се опитат да избягат. Лондонската противопожарна работа е била объркана от мащаба на бедствието, а диспечери на незабавния телефон 999 са реагирали несъответстващо.

Според Мартин Мур-Бик електрическа нередовност на ледник в апартамент на четвъртия етаж е повода за пожара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР