Лондон въведе нова схема, която ще предложи на шофьорите до

...
Лондон въведе нова схема, която ще предложи на шофьорите до
Коментари Харесай

Дават до 5000 лири на шофьори, за да бракуват старите си коли в Лондон

Лондон вкара нова скица, която ще предложи на водачите до 5000 лири (6150 щ. долара), с цел да бракуват или осъвременят колата си, тъй че да дават отговор на строгите нови правила за равнищата на нездравословни излъчвания, които колите могат да отделят. Новите разпореждания на процедура ще забранят на стотици хиляди по-стари транспортни средства да влизат в града, написа ДПА.

Правителствената организация Транспорт за Лондон (Transport for London - Tfl), която също дава отговор за рейсовете и метро в града, реши да разшири лондонската зона с ултра ниски излъчвания, с цел да стане въздухът в английската столица по-чист.

Средствата, които ще бъдат отпускани на хората, с цел да предадат за скрап своите остарели коли, ще бъдат обезпечени от фонд с размер от 110 милиона лири. Той ще обезпечи безплатни заплащания на претендентите с ниски приходи, както и на такива, получаващи компенсации за неработоспособност, чийто транспортни средства не дават отговор на новите условия на зоната с ултра ниски излъчвания.

 istock istock
Новите правила ще обиден огромен брой от по-старите коли, чиито притежатели живеят в определяния като зона със свръхниски излъчвания регион. Все отново има опция старите коли да бъдат съвместими с новите условия, само че в доста от случаите сходно осъвременяване ще коства на притежателите им повече, в сравнение с самото транспортно средство.

Зоната обгръща забележителна повърхност от района Голям Лондон (включващ Лондонското сити и 32 лондонски квартала), като в нея попадат 29 квартала: от Хорнчърч на изток до Хейс на запад, и от Епсъм на юг до абатството Уолтъм на север.

Ограниченията на нискоемисионната зона важат 24 часа в денонощието и през всеки ден от годината, като се изключи Коледа, 25 декември.

Шофьорите, които вършат къси пътувания в новата зона с транспортно средство, което не дава отговор на стандартите за отделяни излъчвания, ще бъдат таксувани с 12,5 лири дневно. Това предписание важи и за жителите на кварталите, които попадат в зоната.

Критиците на решението обаче споделят, че по този начин просто ще бъдат взети парите на хората, а съгласно таблоида " Дейли експрес " до 100 000 автомобила ще би трябвало да бъдат бракувани.

Англия замразява налозите върху алкохола

Въпреки че класическите коли, на възраст над 40 години и регистрирани като антики, са освободени от възнаграждение на таксите, има опасения, че по-нови " класики " ще бъдат бракувани.

 istock istock
За да минават свободно през зоната със свръхниски излъчвания транспортните средства би трябвало да покриват минимум екологична категория Евро 3 за мотоциклети, мотопеди, моторизирани триколки и четириколки, Евро 4 за бензинови коли, ванове, микробуси и други профилирани транспортни средства и Евро 6 за дизелови коли, ванове и микробуси и други профилирани транспортни средства.

Съгласно схемата за бракуване претендентите с автомобил или ван, наличен за инвалидни колички, могат да получат до 5000 лири, до момента в който водачите на общоприет автомобил могат да получат до 2000 лири, с цел да бракуват автомобила си. Мотоциклетистите също могат да получат до 1000 лири за бракуване на мотора си.

Кандидатите имат и опция да получат композиция от парични средства в брой и годишни карти за транспорт в градския превоз.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР