Лондон се подготвя да посрещне стотици хиляди души за погребението

...
Лондон се подготвя да посрещне стотици хиляди души за погребението
Коментари Харесай

Лондон ще посрещне стотици хиляди души за погребението на кралицата

Лондон се приготвя да посрещне стотици хиляди души за погребението на кралица Елизабет II, като хотелите са цялостни и надуват цените, а превозът се чака да бъде претрупан, съобщи Франс прес.

" Хотелите ни в центъра на Лондон и край замъка Уиндзор са напълно резервирани, а търсенето се ускорява край гарите и метростанциите в целия град ", показва хотелската верига на ниски цени " Тревълодж " (Travelodge). В официално съобщение до Агенция Франс Прес тя прецизира, че резервации постъпват от всички краища на Англия и на планетата.

Директорката на браншовата асоциация " Ю Кей Хоспиталити " (UK Hospitality) Кейт Никълс удостоверява, че има скок на резервациите в лондонските хотели след известието за кончината на нейно величество в четвъртък. Тя добавя, че се чака търсенето да бъде огромно до понеделник, когато е погребението, частично поради увеличената потребност от настаняване на служители на реда и различен личен състав по организацията и сигурността на събитие от подобен мащаб.

Свободните стаи стават все по-малко и цените през днешния ден хвръкнаха. Елементарна стая вид " пашкул " без прозорци на Пикадили сиркъс, в сърцето на английската столица, се предлага за 260 английски лири (300 евро). Стая, също без прозорци и без закуска, покрай гара Падингтън, коства 315 лири.

В хотел на име " Снуузбокс " покрай Стратфорд цената е по-ниска: 76 лири за две кревати едно над друго, също без прозорци и съвсем никакво пространство да се обърне човек.

Същото е ситуацията в Единбург през последните дни, защото шотландската столица също е изправена пред поток от гости, пристигнали да отдадат последна респект на починалата кралица преди преместването на ковчега й за погребението с държавни почести.

Говорител на " Даунинг стрийт " призна през вчерашния ден, че се чака да има " ужасно доста народ " в Лондон през идващите дни, като досега са пристигнали 200 000 души в столицата за погребението на кралицата, а се чакат доста повече.

Правителството не посмя да помоли фирмите да изберат отдалечената работа, само че дипломатично предложи някои хора да предпочетат да трансформират метода си на работа до края на седмицата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР