Лондон отказа разследването на бившия руски шпионин Сергей Скрипал да

...
Лондон отказа разследването на бившия руски шпионин Сергей Скрипал да
Коментари Харесай

Разследване на отравянето на Скрипал заедно с Русия би било извращение, смята Лондон

Лондон отхвърли следствието на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал да организира взаимно с Москва.

Това съобщи представителя на Англия в Организацията за възбрана на химическите оръжия Джон Фого. 

" Англия, и в това я поддържаха доста страни, стигна до заключението, че има доста огромна възможност съветската страна да носи отговорност за това нахлуване и няма никакво друго правдоподобно пояснение. В конвенцията за химическите оръжия не участва условието жертвата да притегли евентуалния нарушител за взаимно следствие. Това би било извращение ", сподели Фого.

Той подсети, че Лондон сложи на Русия въпросите по какъв начин е създала нервнопаралитичното вещество, употребявано за отравянето на Скрипал, и дали е изгубила надзор над запасите си от химическо оръжие.

Москва не отговори на тези въпроси, а вместо това разгласи над 24 разнообразни версии за случилото се, акцентира Фого. 

Лаборатория към английското военно министерство заяви по-рано, че Сергей Скрипал и щерка му Юлия са отровени с веществото " Новичок ", но няма доказателства за съветски генезис на веществото, макар че това не е била и задачата на разбора.

Руският президент Владимир Путин пък съобщи, че около 20 страни в света могат да произведат сходно нервнопаралитично вещество. 

Изпълнителният съвет на Организацията за възбрана на химическите оръжия заседава през днешния ден по случая " Скрипал ". 

Европейски Съюз отхвърли да утвърди декларацията за отравянето на Скрипал, импортирана от Русия. 

Европейски Съюз е извънредно смутен, че съветската страна приготвя почвата за отменяне на работата на ОЗХО по случая в Солсбъри, уточни българският представител Красимир Костов, представен от ТАСС.

" Изключително значимо е Русия да отговори на законните въпроси на английското държавно управление, да стартира да сътрудничи със секретариата на ОЗХО и да даде цялостна и изчерпателна информация на ОЗХО за програмата, която има отношение към случая ", сподели Костов, като добави, че вместо това сме очевидци на " поток от клевети " против обособени страни от Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР