Лондон. Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви във вторник, че

...
Лондон. Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания никога няма да признае анексията на Крим от Русия

Лондон. Министър-председателят на Англия Борис Джонсън съобщи във вторник, че Лондон „ в никакъв случай няма да признае “ анексията на Крим от Русия, предава УНИАН .

Говорейки на срещата на върха на Кримската платформа посредством видеовръзка, министър председателят увери, че военната, филантропичната, икономическата и дипломатическата поддръжка за Украйна ще продължи, „ до момента в който Русия постави завършек на тази отвратителна война и изтегли силите си от цяла Украйна “.

Министър-председателят в оставка сподели, че „ заграбването на земя през 2014 година е директен предходник на днешната война “, имайки поради анексирането на Крим.

„ И ние би трябвало да имаме смирението да признаем, че не всички осъзнаха какъв брой огромно е това, което се случваше по това време “, добави той. „ Всички наши страни реагираха със мощ и единение, откакто Путин ескалира своята офанзива против Украйна на 24 февруари тази година “.

Джонсън добави, че с противозаконното анексиране на Крим Путин е нарушил член 2 от Устава на Организация на обединените нации, Заключителния акт от Хелзинки и Договора за другарство сред Русия и Украйна.

„ И от момента на анексирането хората в Крим са жертви на брутална и систематична акция на нарушавания на човешките права “, сподели той.

Злоупотребите включват „ гонене на татарите, случайни арести с десетократно нарастване на задържанията през предходната година и ограничение на собствеността върху земя за съветски жители “.

Джонсън съобщи: „ Путин разполагаше от ден на ден и повече съветски сили на полуострова, трансформирайки територията във въоръжен лагер, от който да заплашва останалата част от Украйна, и по този начин Крим съответно се трансформира в плацдарм за нахлуването на 24 февруари “.

Той акцентира, че съветският президент възнамерява да направи същото с останалата част от Украйна и „ още фиктивни референдуми “.

„ Така че в никакъв случай не е било по-важно за всички нас да застанем дружно в отбрана на основополагащия принцип на интернационалното право, който е, че никоя територия, никоя страна не може да придобива територия или да трансформира границите си със силата на оръжието “, безапелационен е английският министър председател в оставка.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР