ЛОНДОН (АП) — Седемгодишно разследване на бивш двоен агент на

...
ЛОНДОН (АП) — Седемгодишно разследване на бивш двоен агент на
Коментари Харесай

Британски шпионин вероятно е отговорен за повече изгубени, отколкото спасени животи по време на Размириците, се казва в доклада

ЛОНДОН (АП) — Седемгодишно следствие на някогашен двоен сътрудник на Ирландската републиканска войска заключи в петък в промеждутъчен отчет, че разузнавач евентуално е виновен за повече смъртни случаи, в сравнение с за избавени животи по време на тридесетгодишния спор в Северна Ирландия.

Сондата, известна като интервенция Кенова, проверява дейностите на „ Stakeknife “, старши член на Ирландската републиканска партия Армия, която предаваше информация на английското разузнаване по време на спора, прочут като Размириците.

Бивши сътрудници на разузнаването описаха Stakeknife като най-централната къртица на Англия в ИРА. Твърди се, че му е било разрешено от офицери от разузнаването на английската войска да разпитва, изтезава и убива сътрудници от ИРА, с цел да резервира прикритието си като началник на вътрешната сигурност на неразрешената формация.

Твърди се, че дейностите му са избавили безчет животи, само че Джон Бучър, старши полицейски чиновник, който управлява следствието, сподели, че това е „ непра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР