Ломската художничка Андриана Андреева подреди изложба в благоевградската галерия ЕМЕ.

...
Ломската художничка Андриана Андреева подреди изложба в благоевградската галерия ЕМЕ.
Коментари Харесай

За втори път: Ломска художничка представя изложба в Благоевград

Ломската художничка Андриана Андреева подреди галерия в благоевградската изложба „ ЕМЕ ”. Експозицията носи заглавието „ От душа за душа ” и съдържа 24 живописни платна, рисувани с акварел, акрил, кафе и въглен. Ценителите на изобразителното изкуство от Благоевград добре познават творчеството на Андриана, която за повторно демонстрира свои картини в регионалния град. Тя е уверена, че любовта и душата са едно и също нещо и в картините си пробва да улови тъкмо тази невидима симбиоза.  
„ Във всяка една картина има душа. Във всяко едно нещо създателят влага своята душа, а с цел да вложи душата си той би трябвало да обича това, което прави, би трябвало да следва сърцето си. Повечето ми картини, които са с фигури, са със затворени очи. Модилиани е мой обичани художник. Аз си припомням, че той в миналото е споделил „ ще обрисувам очите ти, когато видя и усетя душата ти ”, сподели Андриана Андреева.  
Освен изобразителното изкуство, тя обича и литературата. През 2012 година излиза от щемпел книга с нейни стихове, есета и метафизичен размишления, като половината от творбите тя написа на британски, а другата – на български език. През 2022 година в литературния сборник „ Огнище ” е включена творбата ѝ „ Приказка до безкрайност ”. В момента приготвя за щемпел втората си книга.
Изложбата ще бъде открита с вернисаж на 24 март /петък/ от 17 часа.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР