Локомотив (София) продължава с кошмарното си представяне като гост от

...
Локомотив (София) продължава с кошмарното си представяне като гост от
Коментари Харесай

Ще направи ли Локо третия си сезон без победа като гост?

Локомотив (София) продължава с кошмарното си показване като посетител от началото на сезона. Момчетата на Иван Колев останаха последният тим в Първа лига, който към момента не е спечелил мач на непознат терен, отбелязва " Мач Телеграф ".

Съвсем до неотдавна същото се отнасяше за един от съперниците му в долната част на таблицата - Царско село, само че и този отбор към този момент съумя един път да вземе три точки надалеч от вкъщи си. Това стана преди два кръга, когато завоюва против Пирин в Благоевград с 2:0. Днешната аудиенция на Ботев във Враца е предпоследният късмет на " червено-черните " да се доберат до триумф на непознат терен. Заключителният ще бъде в последния кръг от сезона против Царско село.
 Иван Колев: Държим ориста в свои ръце
Иван Колев: Държим ориста в свои ръце

" Победа във Враца ще ни подсигурява оцеляването, само че би трябвало да си го заслужим с игра "

Ако и тези два шанса обаче бъдат проиграни, Локомотив Сф ще запише най-лошото си показване в елита като посетител в историята си. Статистиката демонстрира, че досега те имат два сезона без триумф на непознат терен. В тях обаче срещите на непознат терен са били много по-малко от тези, които са през сегашния. През 1956-а от 11 мача триумфът по този начин и не идва, само че пък и загубите не са доста - едвам 3, а най-вече са равенствата - 8. Две години по-късно - през " червено-черните " отново остават без победа на открито, само че този път мачовете са още по-малко - единствено 6. Половината от тях приключват наедно, а другите 3 са изгубени. Това обаче е най-късият сезон в историята с общо едвам 11 мача за всички тимове. Това се постанова поради промяната на формата и прекосяването от система с първи пролетен сезон, към такава, при която се стартира през есента и се финишира през май или юни.

През последните 20 години Локомотив Сф имаше още няколко сезона, в които се представяше много зле на непознат терен, само че въпреки всичко успяваше да победи най-малко един път. През този бе най-близо до триумфа като посетител през есента против ФК ЦСКА 1948 на стадион " Васил Левски ". Тогава обаче в третата минута на добавеното време, " алените " получиха дузпа, която Галин Иванов вкара и оформи крайното 1:1.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР