Локомотив (Пловдив) посреща Славия в много важен и за двата

...
Локомотив (Пловдив) посреща Славия в много важен и за двата
Коментари Харесай

Локо е фаворит, но Славия няма накъде да отстъпва

Локомотив (Пловдив) посреща Славия в доста значим и за двата тима мач от 16-ия кръг на efbet Лига. " Смърфовете " си върнаха самочувствието след слабата игра и загубата от Левски (0:1), като победиха със същия резултат Ботев (Враца). Днес отборът на Александър Тунчев ще преследва наложителен триумф, с цел да се утвърди еднолично на второто място. В момента пловдивчани са с еднакъв брой точки с ЦСКА-София.

Славия е допълнително от тежка обстановка, само че взе глътка въздух с успеха над Ботев във Враца. Тя бе два трета за " белите " от началото на сезона. Те обаче не престават да са в зоната на изпадащите, а след тях в класирането е единствено Етър. " Виолетовите " обаче са с мач по-малко и в случай че надвият Монтана, а Славия загуби през днешния ден, то тимът от " Овча купел " ще зимува на дъното.

В Локомотив няма проблеми с контузени и осъдени. Милош Петрович е възобновен от травмата си и ще оформи триото в отбрана, дружно с Диниш Алмейда и Лукас Масоеро. Атаката ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а зад тях ще работи Лукас Салинас. Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвизджон Умарбаев и Момчил Цветанов ще играят в средата на терена.

В своя финален мач с екипа на Славия ще излезе Филип Кръстев. Талантливият халф ще продължи кариерата си в белгийския Ломел. До Кръстев в халфовата линия на " белите " ще са Янис Карабелов и Георги Вълчев, а Емил Стоев и Радослав Кирилов ще нападат по двата фланга. Централен нападател ще е младежкият национал Калоян Кръстев.

В края на август Локо (Пд) победи " белите " с 2:0 в София. Резултата откри Анте Аралица, който към този момент не е част от отбора, а в края се разписа и Бирсент Карагарен. Два месеца по-рано обаче Славия завоюва на " Лаута " с 1:0 с помощта на прецизен изстрел на Ради Кирилов.

Общо в елита двата тима са се срещали 125 пъти, като преимуществото е на страната на Славия - 59 победи, 34 равенства и 32 загуби. В Пловдив обаче салдото е в интерес на Локо - 23 триумфа за " черно-белите ", 21 равенства и 19 победи за " белите ".

efbet Лига - 16 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

ЛОКО ПД (3-4-1-2): М. Луков; Петрович, Масоеро, Алмейда; Карагарен, Витанов, Умарбаев, М. Цветанов; Л. Салинас; Д. Илиев, Г. Минчев
Старши треньор: А. Тунчев
СЛАВИЯ (4-1-4-1): С. Вуцов; Патев, А. Христов, Гамаков, Антовски; Вълчев; Е. Стоев, Карабельов, Ф. Кръстев, Р. Кирилов; К. Кръстев
Старши треньор: А. Тарханов

СЪДИЯ: Георги Иванов
СТАДИОН: " Локомотив "
НАЧАЛО: 17:30 часа

efbet Лига 16 кръг, понеделник 14 декември  Локомотив (Пловдив) 17:30предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР