Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Левски в мач от последния

...
Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Левски в мач от последния
Коментари Харесай

Локомотив влезе в Топ 6 с победа срещу Левски

" Локомотив " (Пловдив) победи с 1:0 " Левски " в мач от последния 30-и кръг на постоянния сезон на Първа лига. С триумфа отборът влезе в Топ 6 за плейофите, като измести " Славия ".

За " Локомотив " това беше десето следващо домакинство без загуба против " Левски ". Последният случай, в който сините победиха този противник в Пловдив е през май 2015. " Локомотив " постави край и на серията от 9 мача без позволен гол на " Левски ".

В началото на мача и двата отбора мъчно създаваха рискови състояние. Уелтън опитва удар за " Левски ", само че без триумф. На другата врата Бабакар Дион не затрудни вратаря на сините Пламен Андреев.

В 17-ата минута играта беше спряна краткотрайно, с цел да се окаже здравна помощ на последовател на " Локомотив ", който се почувства зле и беше откаран в болница.

В идващите минути и двата отбора не демонстрираха изключително добра игра. В 41-ата минута Уелтън проби и стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на " Локомотив " Динко Хоркаш избави. Ивелин Попов и още веднъж Уелтън пробваха удари до края на първото полувреме, само че без триумф.

На почивката от " Локомотив " оповестиха, че откараният в болница последовател е получил инсулт, само че е в схващане.

" Левски " стигна до гол малко след началото на второто полувреме посредством Роналдо, само че попадението беше анулирано поради засада на Рикардиньо по-рано в офанзивата.
В 60-ата минута " Локомотив " поведе. Джовани се разписа с прекрасен удар от границата на наказателното поле. Това беше първи гол във вратата на " Левски " в Първа лига от 19 февруари насам.

Сините пробваха да отговорят незабавно и сътвориха две рискови положения. Илиян Стефанов стреля, само че Хоркаш избави. Малко по-късно вратарят на " Локомотив " се оправи с удар от близко на Рикардиньо. По-късно Хоркаш получи травма и беше заменен от Илко Пиргов.

До края опитът за напън на " Левски " не даде резултат, а " Локомотив " удържа успеха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР