Локомотив и Ботев ще се срещнат в събота в първото

...
Локомотив и Ботев ще се срещнат в събота в първото
Коментари Харесай

Локомотив и Ботев отново влизат в дербито в коренно различни позиции

Локомотив и Ботев ще се срещнат в събота в първото Пловдивско дерби за този сезон. По традиция в последните години двата тима влизат в радикално разнообразни позиции в дуела, а този сезон също няма да е изключение. Първото пловдивско дерби за този сезон е на 3 септември, от 20:30ч. на  " Лаута ". 
Прочетете още
Ботев започва сезона извънредно и отборът има единствено един триумф от общо девет мача от началото на сезона, а в останалите имат шест загуби и две равенства. " Канарчетата " са на 14-то място с 4 точки.

Локомотив има четири триумфа, едно тъждество и две загуби от началото на сезона и стартира много по-добре сезона. Тимът се намира на 6-о място с 13 точки.

В последните си мачове преди конфликта Ботев победи с 3:1 Септември като хазаин и постави завършек на серията си без триумф, а Локомотив загуби за повторно от началото на сезона след проваляне от Берое като посетител в Стара Загора с 0:2.

Локомотив няма изгубена точка вкъщи от началото на сезона и е с три триумфа от три мача. 

Определено обаче в дербито мъчно може да се дефинира безапелационен любимец. 

В последния конфликт сред двата тима през предишния сезон Ботев победи като хазаин с 2:1, а мачът на " Лаута " приключи 1:1. 

До този миг на фаза " А " група двата отбора са изиграли 114 срещи - Ботев е с 41 победи, Локомотив е с 40 триумфа, а равенствата са 33. Голова разлика е 137:136 за Локомотив. 

Чак през сезон 2007-2008 е последният път, в който и двата тима са съвсем съседи в класирането. Тогава Ботев загуби с 1:2 от Локомотив като хазаин. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР