"Локхийд Мартин" обсъжда възможности за сътрудничество с Българската академия на

...
"Локхийд Мартин" обсъжда възможности за сътрудничество с Българската академия на
Коментари Харесай

Локхийд Мартин обсъжда възможности за сътрудничество с БАН

"Локхийд Мартин " разисква благоприятни условия за съдействие с Българската академия на науките. Това оповестиха от пресцентъра на компанията. С напредването на процеса по придобиване на военен аероплан Ф-16 представители на производителя "Локхийд Мартин " посетиха Българската академия на науките, с цел да обсъдят благоприятни условия за бъдещо партньорство.

Делегацията на „ Локхийд Мартин “, водена от Джонатан Хойл, основен изпълнителен шеф за Европа, концентрира вниманието на домакините върху позицията на компанията като международен софтуерен водач, отдаден на развиването на идващото потомство учени, инженери и иноватори – визия, която се споделя и от Българската академия на науките.

,,Всеки ден нашите 105 000 чиновници отиват на работа с една цел – да спомогнат за осъществяването на задачите на нашите клиенти. От отбраната на жителите до разширението на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения разсъдък и машинното образование, тези задачи са измежду най-сложните и предизвикателни в света'', съобщи господин Хойл.

,,Нашите ползи се простират оттатък аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, новаторски датчици и технологии, които намират приложение освен в региона на защитата и сигурността, само че и в действителната икономика'', добави Хойл.

Закупуването на изтребители Ф-16 за българските Военновъздушни сили ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България, което ще развие гении в науката и инженерството, нужни с цел да бъдат посрещнати провокациите на 21 век.
„ Локхийд Мартин “ преглежда Българската академия на науките и нейните благоприятни условия в области като изследване и развиване в защитата, сигурността и космоса, като значим сътрудник в един свят, където технологиите се развиват с невиждана скорост.

Самолетите Ф-16 Блок 70 за България, най-новата и най-усъвършенствана версия на популярния еднодвигателен изтребител на НАТО, ще бъде създаван в завода на „ Локхийд Мартин “ в Южна Каролина, Съединени американски щати. В допълнение на желанието си за партньорство с Българска академия на науките, „ Локхийд Мартин “ удостоверява уговорката си за даване на стопански и промишлени изгоди за България по отношение на придобиването на Ф-16 Блок 70. Това ще донесе действителни изгоди за страната, като поддържа суверенитета, шерването на технологии и подкрепи локалната претовареност.

То ще способства за националната сигурност на България, ще сътвори дълготрайна опция за развиване на българските военновъздушни сили както и ще даде други преимущества на въоръжените сили на страната. С напредването на процеса по придобиване „ Локхийд Мартин “ работи с държавните управления на България и Съединените щати за идентифициране на опциите за понижаване на разноските за Ф-16 блок 70.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР