Лодка с мигранти потъна в Атлантическия океан, на около 100

...
Лодка с мигранти потъна в Атлантическия океан, на около 100
Коментари Харесай

Лодка с мигранти потъна в Атлантическия океан

Лодка с мигранти потъна в Атлантическия океан, на към 100 благи (160 км) югоизточно от Канарските острови. Повече от 30 мигранти може да са се удавили, написа Би Би Си.

Според две благотворителни организации на борда е имало 60 души. 

Испанските управляващи оповестиха, че спасителите са разкрили телата на малолетен и мъж и са избавили други 24 души, само че не знаят какъв брой души е имало на лодката.

От организацията Walking Borders обявиха, че 39 души са се удавили, в това число четири дами и едно бебе, а съгласно Alarm Phone 35 души са изчезнали. И двете организации следят лодките с мигранти и получават позвънявания от хората на борда или от техните родственици.

Новината идва, откакто предходната седмица лодка с мигранти, пренасяща стотици хора, потъна край гръцкото крайбрежие, като се знае, че минимум 78 души са починали, макар че има опасения, че доста повече хора са се удавили.

Западноафриканско-атлантическият миграционен маршрут се смята за един от най-смъртоносните в света и съгласно Международната организация по миграция (МОМ) към Организация на обединените нации през 2022 година минимум 543 мигранти са починали или са изчезнали по време на такова пътешестване.

МОМ съобщи, че през този интервал по маршрута е имало 45 корабокрушения, само че призна, че цифрата е " евентуално подценена ", защото данните са нищожни и непълни. Повечето от пътуващите са от Мароко, Мали, Сенегал, Кот д`Ивоар и други елементи на Африка на юг от Сахара.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР