Лиз Тръс ще стане утре премиер на Великобритания, след като

...
Лиз Тръс ще стане утре премиер на Великобритания, след като
Коментари Харесай

Вижте какво ще направи Лиз Тръс като премиер на Великобритания

Лиз Тръс ще стане на следващия ден министър председател на Англия, откакто завоюва вътрешните избори в ръководещата Консервативна партия, и ще размени отстранения министър председател Борис Джонсън.

Ройтерс показва информация за политиките, които Тръс предложи по време на конкуренцията за лидерския пост, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
 
На фона на енергийната рецесия тя дава обещание да не натоварва популацията

с нови налози и в границите на една седмица да бъдат избрани дейностите за подкрепяне на семействата поради растящите сметки за сила.

 

Също по този начин ще бъде анулирано нарастването на налога върху заплатите с 1,25 %.

 

То беше въведено от нейния съперник за поста Риши Сунак, когато той беше финансов министър, с цел да бъдат обезпечени средства за здравната и обществената система.

 

Също по този начин ще бъде анулирано плануваното нарастване на корпоративния налог,

който – още веднъж по концепция на Сунак от март 2021 година – трябваше да се увеличи от 19 на 25 % от 2023 година

 

За момента ще бъде натрапен краткотраен мораториум върху екологичните и обществените такси,

които се прибавят към сметките за електрическа енергия на потребителите.

 

Заради наближаващия зимен сезон Тръс прави жест към потребителите и дава обещание да няма нормиране на потреблението на електрическа енергия.

За спомагателна диверсификация на снабдяването с сила Тръс се застъпва за поддръжка за фракинга в регионите, където хората го поддържат.

 

Ще бъдат основани " капиталови зони " с ниско равнище на контролиране, което би трябвало да вдъхне глътка пресен въздух на английската стопанска система.

Заради неразбираемото развиване на енергийната рецесия Тръс предлага преразглеждане на метода, по който Англия ще реализира задачата си за нулево чисто ползване до 2050 година и по какъв начин това може да стане по метод, съгласуван в по-голяма степен с правилата на пазарната стопанска система.

 

Новата министър-председателка на Англия отхвърля да чуе концепцията за нов референдум за самостоятелност на Шотландия.

Ще бъде осъществена преоценка на работата на регулаторите на енергийния и водния пазар, Ofgem и Ofwat, с цел да се подсигурява, че те са " доста по-ефективни ".

 

Тръс несъмнено има желание да води напориста и нападателна външна политика,

което излиза наяве от желанието за увеличение на разноските за защита от плануваните за тази година 2,3 % от Брутният вътрешен продукт на 3 % от Брутният вътрешен продукт до 2030 година

 

Първият задграничен водач, на който тя ще се обади в качеството си на министър председател на Англия,

ще бъде украинският президент Володимир Зеленски. Тръс се ангажира да работи със съдружниците от Г-7 за даване на повече военна и филантропична помощ за Киев. Тя също по този начин ангажира Англия да играе водеща роля в " нов проект Маршал " за Украйна.

 

Британската външна политика ще бъде обновена, тъй че да включва нов акцент във връзка с Китай и Русия.

Тръс ще работи за търсене на комерсиално съглашение сред членовете на Общността на нациите (бившата Британска общност), което да работи като отбрана против Китай.

 

Тя ще продължи линията на досегашния министър председател Борис Джонсън на опълчване на Европейския съюз

и ще работи за отвод от всички останали закони на Европейски Съюз, които към момента се ползват във Англия до 2023 година, в това число регламента " Платежоспособност II ".

 

Тръс поддържа схемата за изпращане на някои имигранти в трети страни, като Руанда, и има намерение да усъвършенства този метод. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР