Ливърпул започна слабо срещу Нюкасъл, но в крайна сметка обърна

...
Ливърпул започна слабо срещу Нюкасъл, но в крайна сметка обърна
Коментари Харесай

Ливърпул тръгна с фаулстарт, но все пак подчини Нюкасъл

Ливърпул стартира едва против Нюкасъл, само че в последна сметка обърна " джордитата " за предстоящ триумф с 3:1 в Премиър лийг. По този метод селекцията на Юрген Клоп остава на точка от водача Манчестър Сити, а също по този начин усили и преднината си по отношение на третия Челси, който по-рано през днешния ден стигна единствено до 1:1 с Евертън.
 Челси - Евертън 1:1 в мач от Висшата лига
Челси отново се провали вкъщи и към този момент изостава на четири точки от първото място

" Сините " не съумяха да победят Евертън на " Стамфорд Бридж " - 1:1

Джонджо Шелви откри за гостите още в седмата минута, само че по-късно всичко си пристигна на мястото след голове на Жота, Салах и Александър-Арнолд. Селекцията на Еди Хау остава на предпоследна позиция с 10 пункта.

Битката на " Анфийлд " стартира повече от сензационно. С първото си по-значимо минаване на центъра, гостите от Нюкасъл осъществиха попадение. Тиаго почисти неприятно в краката на Джонджо Шелви, а футболист с първокласен удар като неговия, не елементарни на Алисон с обмислен удар в долния ляв ъгъл.
 Снимка 557632
Източник:

Любопитният резултат се задържа към четвърт час. Тогава Диого Жота се оказа на точното място и от втория си опит сътвори головата добавка за 1:1. Веднага след центъра " джордитата " пък още веднъж можеха да си върнат водачеството, но нова неточност на Тигао този път не бе осъдена от Сент-Максимен.

В 25-ата минута мърсисайдци предстоящо реализираха и обрата. Шелви сбърка при изнасянето на топката, след което Мане можеше да се възползва и падне за дузпа, само че продължи да играе. Това провокира избавяне от Дубравка, но за негов смут, притичалият Салах направи 2:1.

До края на полувремето Салах имаше опцията да удвои " алената " преднина, само че записа няколко пропуща на своята сметка.
 Снимка 557634
Източник:

Въпреки упованията, Ливърпул не натисна газта през втората част и " дъжд " от попадения в мрежата на " свраките " липсваше. Все отново крайното 3:1 бе завършено в 86-ата от Трент Александър-Арнолд. Английският национал означи гол-красавец с мощен шут от над 20 метра, който се заби в горния ляв ъгъл на Дубравка.
 Мачовете в Англия се отсрочват с цялостна мощ
Мачовете в Англия се отсрочват с цялостна мощ

Още четири дуела няма да се проведат по план
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР