Ливърпул се наложи над Юнион Сен Жилоа с 2:0 у

...
Ливърпул се наложи над Юнион Сен Жилоа с 2:0 у
Коментари Харесай

Ливърпул не сбърка срещу Юнион Сен Жилоа за втора поредна победа в ЛЕ

Ливърпул се наложи над Юнион Сен Жилоа с 2:0 вкъщи в мач от втория кръг в груповата фаза на шампионата Лига Европа. На „ Анфийлд “ мърсисайдци пречупиха съпротивата на белгийците с по един гол в края на двете полувремена.


Началото предстоящо бе за домакините, само че с огромен пропуск на отлична позиция се отличи нападателят Дарвин Нунес. От другата страна Густаф Нилсон не съумя да насочи по-добър изстрел с глава след центриране от ъглов удар. В края на полувремето възпитаниците на Юрген Клоп въпреки всичко откриха резултата посредством Райън Гравенберх, за който това бе дебютно попадение с екипа на „ алените “. Полузащитникът се разписа на празна врата, откакто се възползва от неточност на вратаря на гостите Антъни Морис, който не се намеси безапелационно при подъл удар на Трент Алекзандър-Арнолд.

След паузата Ливърпул още веднъж изпусна няколко положителни обстановки, като с придвижване на времето Юнион опитваше по-смело да заплаши вратата на Алисон Бекер. В последна сметка, белгийският отбор си изпати още веднъж в края и на втората част, когато инкасира втори гол, осъществен от Диого Жота. Така мърсисайдци към този момент имат цялостен актив от шест точки в група Е, с две повече от френския Тулуза, който надделя австрийския ЛАСК с минималното 1:0 в другия мач от групата. В идващите Ливърпул е хазаин на Тулуза, а Юнион приема ЛАСК.

В други любопитни конфликти, Уест Хем надделя Фрайбург с 2:1 в Германия, като попаденията за „ чуковете “ осъществиха Лукас Пакета и Найеф Агер. В среща от група В пък Марсилия изпусна два гола задатък против дебютанта във втория по мощ евротурнир Брайтън. Жоао Педро донесе скъпата точка на „ чайките “ с попадение от дузпа в 88-та минута.

Всички резултати от Лига Европа:

Група А

Фрайбург – Уест Хем 1:2

Бачка Топола – Олимпиакос 2:2

Група В

АЕК Атина – Аякс 1:1

Марсилия – Брайтън 2:2

Група С

Арис Лимасол – Рейнджърс 2:1

Бетис – Спарта Прага 2:1

Група D

Раков Честохова – Щурм Грац 0:1

Спортинг Лисабон – Аталанта 1:2

Група Е

Ливърпул – Юнион Сен Жилоа 2:0

Тулуза – ЛАСК 1:0

Група F

Макаби Хайфа – Панатинайкос 0:0

Виляреал – Рен 1:0

Група G

Рома – Сервет 4:0

Славия Прага – Шериф Тираспол 6:0

Група Н

Хекен – Карабах 0:1

Мьолде – Байер Леверкузен 1:2. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР