Ливърпул разби у дома опашкаря Суонзи в среща от 20-ия

...
Ливърпул разби у дома опашкаря Суонзи в среща от 20-ия
Коментари Харесай

Ливърпул прегази "лебедите" и пак е в четворката

Ливърпул разруши вкъщи опашкаря Суонзи в среща от 20-ия кръг на британската Висша и остави уелския отбор на дъното, връщайки се в това време на четвъртата позиция. Това е най-убедителната победа на мърсисайдци от началото на сезона.

Играчите на Юрген Клоп преобладаваха през целия мач, повеждайки с гол на Филипе Коутиньо (6) след асистенция на Мохамед Салах. Това обаче се оказа единственото попадение за първата част.

Малко след почивката Роберто Фирмино удвои задатъка на домакините след пас на Филипе Коутиньо. Младият Трент-Александер Арнолд (65) направи разликата класическа, а секунди по-късно с втория си гол Роберто Фирмино (66) оформи крайния резултат, разписвайки се след подаване на Мохамед Салах. До края на мача мърсисайдци продължиха да основават рискове пред вратата на „ лебедите ”, само че не съумяха да осъществят още попадения на Лукас Фабиански.

След десетата си турнирна победа за сезона Ливърпул събра 38 точки се завърна на четвъртата позиция, където за няколко часа се бе настанил Тотнъм със своите 37 точки. Суонзи позволи 13-а загуба от началото на акцията и остава на последната позиция с едвам 13 точки в актива си.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР