Ливърпул победи трудно Нюкасъл с 2:0 като гост в мач

...
Ливърпул победи трудно Нюкасъл с 2:0 като гост в мач
Коментари Харесай

Ливърпул спечели трудно в Нюкасъл и се изкачи на осмо място във Висшата лига

Ливърпул победи мъчно Нюкасъл с 2:0 като посетител в мач от британската Висша лига и се изкачи на осмо място във краткотрайното класиране, до момента в който " свраките " са четвърти и с изтъняваща преднина против претендента за Шампионска лига Тотнъм.

Нюкасъл има 41 точки и има пет по-малко от третия Манчестър Юнайтед, а Тотнъм е с 39 преди мача си с Уест Хем на следващия ден.

Ливърпул изкова рано успеха. Дарвин Нунес получи пас от дълбочина от Трент Александър-Арнолд и даде преднина на гостите още в десетата минута, а Коуди Гакпо вкара за 2:0 единствено седем по-късно след извеждащ пас на Мохамед Салах. Това бе крайният резултат, само че не и без помощта на Алисон Бекер, който направи няколко впечатляващи спасявания.

Нюкасъл атакуваше постоянно и имаше доста положения, макар че играеше с човек по-малко от 22-та минута. Тогава Ник Поуп бе изпъден поради игра с ръка отвън наказателното поле.

Мачът стартира с минута безмълвие в памет на починалия по време на земетресенията в Турция Кристиан Атсу. Ганайският бранител е играл в Евертън, Челси, Нюкасъл и Порто. Тялото му беше открито измежду руините на разрушена постройка в Турция.

Мачове от 24-ия кръг в британската Висша лига:

Нюкасъл - Ливърпул - 0:2
Брентфорд - Кристъл Палас - 1:1
Брайтън - Фулъм - 0:1
Челси - Саутхямптън - 0:1
Евертън - Лийдс - 1:0
Нотингам Форест - Манчестър Сити - 1:1
Уулвърхямптън - Борнемут - 0:1
Астън Вила - Арсенал - 2:4





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР