Ливърпул победи Манчестър Сити с 3:2 в първия полуфинал за

...
Ливърпул победи Манчестър Сити с 3:2 в първия полуфинал за
Коментари Харесай

Ливърпул е на още един финал, мечтата за 4 купи е жива

" Ливърпул " победи " Манчестър Сити " с 3:2 в първия полуфинал за Купата на Футболната асоциация на цялостния стадион " Уембли " в Лондон и ще спори за трофея против спечелилия от дуела " Челси " - " Кръстъл Палас ", който е в неделя.

Това бе повтаряне на конфликта сред двата отбора за състезание през предишния уикенд, който приключи 2:2. Днес Пеп Гуардиола заложи на пробен състав - отпред с вратаря, което в последна сметка му донесе проваляне, рискът не се оправда.

" Червените " се стремят към непостиганите до момента в британския футбол четири купи - те са играта във всички шампионати, като към този момент победиха за Купата на лигата.

Отборът на Юрген Клоп си обезпечи успеха си още преди почивката, въпреки че в края потрепери.

Първо Ибрахима Конате бе прецизен с глава след центриране от корнер на Андрю Робъртсън. След това Садио Мане се възползва от доста груба неточност на аварийния вратар на " жителите " Закари Стефен. Джон Стоунс върна топката към американския пазач, който се засуети с нея и това разреши на Мане да го нападна и да я вкара в мрежата.

Мане направи и 3:0 малко по-късно със мощен диагонален удар за наслада на почитателите на " алените ".

" Сити " върна един гол при започване на втората част с попадение на Джак Грийлиш, приключил хубава офанзива. До края на мача Рахим Стърлинг и Габриел Жезуш направиха пропуски за първенците, а Мане и Мохамед Салах за " Ливърпел ".

В самия завършек на мача Бернардо Силва вкара втори гол в празната врата на Манчестър Сити след превъзходен пробив на резервата Рияд Марез отдясно. Веднага по-късно Фернандиньо и Стърлинг пропуснаха да изравнят за отбора от Манчестър при финалния напън.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР