Ливърпул може би няма да прави повече трансфери това лято,

...
Ливърпул може би няма да прави повече трансфери това лято,
Коментари Харесай

Клоп няма да решава проблемите с трансфери

Ливърпул може би няма да прави повече прехвърляния това лято, макар че сега в тима е цялостно с контузени и мениджърът Юрген Клоп среща усложнения в определянето на титулярен състав. Миналата седмица " алените " приключиха наедно 2:2 с Фулъм, а във втория кръг играят с Кристъл Палас. Контузени сега са Тиаго Алкантара, Наби Кейта, Диого Жота, Ибрахима Конате и Костас Цимикас.

" Да, имаме травми, само че във футбола е по този начин. Въпросът не е какъв брой са контузените, а какъв брой време няма да ги има. Има разнообразни решения на казуса. Първото е трансферният пазар, само че това има смисъл единствено в случай, че намериш верния футболист. Не просто футболист, а верния футболист. Понякога това е невероятно или доста мъчно ", съобщи Клоп.

Цимикас ще се завърне на подготвителния терен през днешния ден, до момента в който Кейта може да възобнови занимания в понеделник. Плеймейкърът Тиаго обаче ще отсъства към шест седмици, откакто получи разтежение в предния мач против Фулъм. " Второто решение е вътре в тима. Ако в действителност искахме доста някой непознат футболист, към този момент да сме се задействали. Не ни мислете просто за упорити. Тук в проектите ми идва Харви Елиът. Той е фантастично момче и страховит футболист, който направи отлична подготовка ", продължи германецът.

В мача с Фулъм, приключил 2:2, Клоп избра Роберто Фирмино пред Дарвин Нунес, само че бразилецът не игра на високо равнище. Това слага мениджъра на " алените " пред комплицирана алтернатива за идния дуел с Кристъл Палас, защото уругваецът влезе след почивката и записа гол и асистенция. " Боби е доста значим състезател за нас, само че в последния мач против Фулъм не го използвахме вярно. Има си разнообразни аргументи за това и сме ги анализирали. Просто центърът на терена бе доста кондензиран с играчи на противника и той бе изолиран. Не осъждам от един мач и знам какъв брой добър футболист е Боби ", сподели още Клоп.

" Английският не ми е първи език и не знам дали " отношение " (attitude) към играта е вярната дума, само че несъмнено против Фулъм започнахме постепенно и това не ми хареса. След това видях предпочитание за смяна и това бе нещо друго. Мачът просто е различен, когато започнеш с висок интензитет и живец. Понякога обаче има и такива дуели. Можехме да вкараме повече голове и е неприятно, че в елементи от мача отстъпвахме самодейността. Имахме нашите моменти, само че не бе задоволително. Да започнеш по-бавно не значи да играеш целия мач по този начин, само че това е симптом за нещо неправилно. Трябва да го променим, пък ще забележим какво ще стане.

" Мо Салах и Дарвин Нунес несъмнено вършат забавно партньорство. И двамата желаят да бележат и играят решаващи функции. Те търсят пространства зад линията на отбраната и това оказва помощ на всички останали. Мо е в добра форма, Дарвин също се приспособява. Луис Диас пропусна два шанса против Фулъм - гредата и още една обстановка. Липсваше ни шанс несъмнено, защото направихме всичко останало ", разяснява германецът.

През тази година Висшата лига отбелязва 30-годишен празник и Клоп бе запитан кой е обичаният му миг в шампионата. За изненада на всички, германецът отговори мигновено и това бе преживелица в мач, в който Ливърпул даже не игра. За сметка на това пък " алените " бяха огромните печеливши. " Супер елементарен въпрос, а дори тогава не играхме. Този спомен е дузпата за Челси, когато Вилиан вкара на Сити и станахме първенци дефинитивно. Изпитах всевъзможен тип усеща. Помня кристално ясно какво се случи в оня миг. Челси атакуваше, имаше удар, някой го спря, по-късно имаше още един удар и той отново бе блокиран, само че топката рикошира в нечия ръка. Всички крещяхме за дузпа. Сигналът на съдията не се чу незабавно, само че когато той го даде, изпаднахме в възторг. По принцип не съм подобен и се въздържам, проучвам и изучавам, само че това бе тотално друг миг. Наистина желаех да видя дузпа и се надявах на Вилян да му устоят нервите. Случи се и това е най-приятният ми спомен ", безапелационен е Клоп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР