Ливърпул играе при срещу лидера Арсенал в последен сблъсък от

...
Ливърпул играе при срещу лидера Арсенал в последен сблъсък от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 1:2 Арсенал, Салах изпусна дузпа

Ливърпул играе при против водача Арсенал в финален конфликт от 30-ия кръг на британската Висша лига. Габриел Мартинели откри още в осмата, само че Габриел Жезус удвои в 28-ата минута. Мохамед Салах върна едно попадение в 42-ата минута. Срещата на стадион „ Анфийлд “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

Мърсисайдци не престават с неприятните през сезона, откакто са в серия от три следващи мача без триумф, което им отрежда осмата позиция с 43 точки, на 13 от четвъртата позиция в битката им за класиране в Шампионската лига следващата година, което наподобява все по-малко евентуално.

В същото време „ артилеристите “ мечтаят за купата. Тимът на Микел Артета води в подреждането с 72 точки, като имат пет преднина пред втория Манчестър Сити. Лондончани победиха в първия мач сред двата отбора с 3:2 по-рано през сезона на „ Емиратс “, само че не са печелили на „ Анфийлд “ от 2012-а година насам.

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, бе направил пет промени спрямо нулевото тъждество с Челси. ъирджил Ван Дайк, който пропусна мача на „ Стамфорд Бридж “ поради болест, се завърна като титуляр, дружно с Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън, Коди Гакпо и Мохамед Салах. Тиаго Алкантара пък беше възобновен от своята травма, само че остана на пейката за началото на срещата.

Наставникът на Арсенал - Микел Артета, бе подхванал единствено една рокада от дуела с Лийдс Юнайтед. Букайо Сака размени Леандро Тросар в стартовия състав, до момента в който Габриел Жезус и Габриел Мартинели бяха другите в офанзива за „ артилеристите “.

/ /

Сблъсъкът на " Анфийлд " беше предшестван от минута безмълвие в памет на жертвите от нещастието на „ Хилзбъроу “.

Още преди да е изтекла и минута от срещата гостите от Лондон сътвориха първата обстановка за гол. Габриел Мартинели проби отляво, мина около Трент Александър-Арнолд в наказателното поле и опита удар от дребен ъгъл, само че Андрю Робъртсън го спря. Последва нов шут на Гранит Джака, който обаче също бе блокиран.

Ливърпул отговори в шестата минута, когато Коди Гакпо получи на левия фланг, влезе във вътрешността и стреля от границата на наказателното поле, само че високо над вратата.

Арсенал обаче поведе в осмата минута след бърза офанзива и поредна неточност в отбраната на Ливърпул. Букайо Сака завладя пространство в половината на домакините и комбинира с капитана Мартин Йодегор, който опита да му върне жеста. Получи се обаче рикошет в крайници на Върджил ван Дайк и топката попадна в Мартинели, който влезе в наказателното поле, където нито Александър-Арнолд, нито Андрю Робъртсън съумяха да го спрат, Алисон пък остана неподвижен и бразилецът пусна топката около сънародника си в долния му десен ъгъл – 0:1.

Четири минути по-късно още веднъж Мартинели получи отляво, влезе в наказателното поле, а по-късно върна леко топката за връхлитащия Олександър Зинченко, който стреля мощно без закъснение, само че този път Алисон се намеси и мазета в ъглов удар.

В 17-ата минута Сака центрира от границата на наказателното поле отдясно към далечната греда, където Габриел Жезус опита да засече от дребен ъгъл, само че в навън.

Ливърпул сътвори най-хубавото си състояние в мача дотук в 20-ата минута. Робъртсън лиши топката в половината на Арсенал от Сака, след което Къртис Джоунс комбинира с Фабиньо, а той от своя страна изведе с отлично подаване по въздуха Анди Робъртсън отляво в наказателното поле, който стреля ниско по диагонала, само че малко около гредата в навън.

Двадесет минути след първия гол Арсенал нанесе втори удар. Отново Мартинели беше с съществена заслуга за попадението, откакто беше изведен отляво на скорост по превъзходен метод от Джака, след което бразилецът се спря до пеналтерията и центрира на границата на вратарското поле. Там Жезус съумя да се вклини сред Ван Дайк и Робъртсън, след което с глава прати топката във вратата на Алисон в левия му ъгъл за 0:2.

В 33-ата минута капитанът на домакините – Джордан Хендерсън, пресече пас в половината на гостите от страна на Роб Холдинг и незабавно изведе зад отбраната Мохамед Салах, който влезе отдясно в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, само че едва за неговите стандарти в навън.

В 40-ата минута се стигна до нерви на терена. Тогава Ибрахима Конате извърши нарушаване против Джака на тъчлинията, само че нарушаване не беше отсъдено и играта продължи. Александър-Арнолд върна топката към своя вратар, а в този миг беше изблъскан от швейцареца. Английският бранител не му остана задължен и му отвърна уместно и се стигна до искри сред играчите на двата тима. В последна сметка всичко се размина единствено с жълти картони и за двамата футболисти.

Три минути преди края на първата част обаче Ливърпул понижи изоставането си. Робъртсън овладя на гърди и откри Гакпо в половината на Арсенал, който пък комбинира с Джоунс. Той напредна отляво до наказателното поле, изчака добре Диого Жота да го дублира и технично му даде топката с пета, след което португалецът центрира, Хендерсън опита да засече, само че я засече, тъй че тя отиде към далечната греда, а там Салах бе изтърван от Габриел Магаляеш и означи за 1:2.  

В третата минута от добавеното време „ алените “ бяха доста покрай изравняването. Александър-Арнолд центрира отдясно към далечната греда, където Жота отигра, само че Аарън Рамсдейл мазета. Топката обаче попадна на пътя на Хендерсън, който от към точката за дузпа стреля над гредата.

Behind at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Ливърпул започва надъхано втората част и четири минути след паузата Конате направи изострен, само че чист шпагат в краката на Джака и лиши топката. Тя попадна в Гакпо, който изведе Салах отдясно в наказателното поле, който реши да стреля от дребен ъгъл вместо да подава и това се оказа неверното решение. 

LIVE |

0:1 Габриел Мартинели 8'

0:2 Габриел Мартинели 28'

1:2 Мохамед Салах 42'

Висша лига, 30-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

The Reds to take on Arsenal
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР