Ливърпул и Арсенал записаха победи в мачовете си от 24-ия

...
Ливърпул и Арсенал записаха победи в мачовете си от 24-ия
Коментари Харесай

Ливърпул бе Лестър без напрежение, Арсенал измъкна победата срещу Вълците с човек по-малко

Ливърпул и Арсенал записаха победи в мачовете си от 24-ия кръг на Висшата лига. " Мърсисайдци " се постановиха с 2:0 над Лестър, до момента в който " топчиите " излъгъха Уулвърхемптън с 1:0.

След успеха си Ливърпул събра 51 точки и е на второ място във времнното класиране. Лидер е Манчестър Сити със 60. Арсенал пък към този момент има 39 точки и заема пета позиция. Лестър са 12-ти с 26, до момента в който Уулвс са осми с 34.

Ливърпул стартира по-активно мача против Лестър и можеше да поведе в 19-ата минута, само че ударът на Трент Александър-Арнолд бе отразен майсторски от Каспер Шмайхел. " Мърсисайдци " поведоха в 34-ата минута. След неприятно избита в наказателното поле топка Диого Жота бе най-съобразителен и на празна врата се разписа за 1:0.

След почивката домакините продължиха да натискат, само че с пропуски се отличиха Жота и Мохамед Салах. В 79-ата минута Ливърпул бе доста покрай втори гол. Салах получи отлична топка на границата на наказателното поле и стреля мощно, само че топката срещна гредата.

Ливърпул най-сетне стигна до второ попадение в 87-ата минута. Жоел Матип откри чудесно Диого Жота, който отблизо разстояние се разписа и оформи крайното 2:0 за " алените ".

В другия мач от вечерта Арсенал победи Уулвърхемптън с 1:0. " Топчиите " поведоха в 25-ата минута с гол на Габриел, който се възползва от доста положително подаване на Александър Лаказет.

До края на първата част футболистите на Микел Артета имаха още няколко положителни положения, само че съществени пропуски направи Лаказет. За Уулвс Нелсон Самедо и Раул Хименес се регистрираха с неточни удари.

В 69-ата минута Арсенал остана с човек по-малко, откакто Габриел получи втори жълт картон за жестоко нарушаване против съперников играч. Малко по-късно Александър Лаказет можеше да се разпише, само че ударът му мина около десния непряк дирек. В последна сметка " топчиите " се поздравиха с успеха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР