Ливърпул финализира трансфера на испанския национал Тиаго Алкантара от Байерн.

...
Ливърпул финализира трансфера на испанския национал Тиаго Алкантара от Байерн.
Коментари Харесай

"Ливърпул" подписа с Тиаго от "Байерн"

" Ливърпул " завърши прехвърлянето на испанския национал Тиаго Алкантара от " Байерн ". 29-годишният халф подписа контракт с първенеца на Англия до юни 2024 година " Ливърпул " ще заплати за правата му 30 млн. евро. Сумата ще бъде изплатена на 4 вноски в идващите 4 години.

" Чувството е необикновено. Чаках този миг дълго време и съм доста, доста благополучен, че съм тук. Когато годините минават, се опитваш да печелиш от ден на ден и повече титли. Мисля, че този клуб разказва добре самия мен - желая да реализира всички цели и да печеля всички вероятни титли ", бяха първите думи на Алкантара след подписването. 

Тиаго, който избра №6 в новия си клуб, беше главната трансферна цел за мениджъра Юрген Клоп. Преговорите с " Байерн " обаче се проточиха, защото интерес към играча имаше още от " Манчестър Юн " и " Арсенал ". Постигнатата сделка с " Ливърпул " беше оповестена първо от изпълнителния шеф на " Байерн " Карл-Хайнц Румениге през вчерашния ден. " Голямото предпочитание на Тиаго бе да направи нещо ново към края на кариерата си ”, съобщи той през вчерашния ден. Днес футболистът се сбогува с досегашните си съотборници в немския клуб. " Това е най-трудното решение в моята кариера. Реших да затворя тази глава в този прелестен клуб. Клубът, в който израстнах и се развих като състезател през последните 7 години ", написа той в обществените мрежи.

Алкантара мина в " Байерн " против 25 млн. евро през юли 2013 година от " Барселона ", откъдето потегли кариерата му на експерт. За баварците той записа 235 мача и 31 гола, като завоюва 7 шампионски трофеи на Германия, 4 купи на страната и един път (през миналия сезон) Шампионската лига.

Испанският национал е вторият нов футболист в " Ливърпул " това лято след гръцкия ляв бек Константинос Цимикас, който беше платен от " Олимпиакос " за 13 млн. евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР