Ливанският премиер Саад Харири се прибра в страната си след

...
Ливанският премиер Саад Харири се прибра в страната си след
Коментари Харесай

Премиерът Харири се върна в Ливан и замрази оставката си


Ливанският министър председател Саад Харири се прибра в страната си след съвсем месец в чужбина и съобщи, че е приел предлагането на президента на страната да отсрочи оставката си, която разгласи при започване на месеца.

„ Обсъдих оставката си с президента на републиката, който ме помоли да изчакам, преди да я предам… и да разреша провеждането на още съвещания “, сподели Харири и добави, че се е съгласил на предлагането.
Обстановката в Ливан се утежни, когато на 4 ноември Харири ненадейно разгласи в Рияд оставката си, обвинявайки шиитското придвижване " Хизбула " и Иран в подклаждане на раздори в Ливан и в арабския свят и съобщи, че се готви нападение против него. Иранското министерство на външните работи назова обвиняванията на Харири неоснователни. Лидерът на " Хизбула " Хасан Насрала съобщи, че повода за оставката на Харири би трябвало да се търси в Саудитска Арабия и че евентуално министър председателят е държан принудително в Рияд, съобщи БГНЕС.
Във вторник Харири посети Кайро, където разиска с президента на Египет ситуацията в Ливан. След египетската столица той направи къса спирка в Кипър, където също се срещна с президента. В Египет Харири дойде от Париж, където се срещна с френския президент Емануел Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР