Ливанската групировка Хизбула съобщи, че е изстреляла ракети по израелска

...
Ливанската групировка Хизбула съобщи, че е изстреляла ракети по израелска
Коментари Харесай

„Хизбула“ твърди, че е изстреляла ракети по израелски позиции

Ливанската формация " Хизбула " заяви, че е изстреляла ракети по израелска позиция в село Манара и в отговор е получила израелски артилерийски обстрел, което е последната замяна на огън в най-тежката ескалация на насилието по границата от 17 години насам, съобщи Ройтерс.

Подкрепяната от Иран организация съобщи, че 13 нейни бойци са били убити при офанзиви от 7 октомври насам, когато палестинската формация " Хамас " атакува Южен Израел и израелските сили започнаха контранастъпление в Газа. " Хизбула ", която през 2006 година бе във война с Израел, сподели, че е поразила израелската позиция в Манара с управляеми ракети, както и че бойците ѝ са атакували през днешния ден още четири израелски позиции.

Израелската войска по-рано заяви, че от територията на Ливан към Израел са изстреляни минимум две противотанкови ракети, които са блъснали селото, само че не са предизвикали вреди. " Хизбула " съобщи, че е изцяло подготвена да взе участие в спора с Израел, само че източници, осведомени с организацията, споделиха, че задачата на нападенията е да отклонят вниманието на израелската войска, без да откриват нов огромен фронт.

Министърът на защитата на Израел сподели на 15 октомври, че страната няма интерес да води война по северната си граница и че в случай че " Хизбула " спре офанзивите си, Израел ще резервира обстановката там такава, каквато е била.

По-рано през днешния ден няколко страни, измежду които Съединени американски щати, Англия и Германия, приканиха жителите си да не подхващат пътешестване към Ливан, а тези, които към този момент са в страната, да я изоставен допустимо най-скоро.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР