Литва заяви, че ще поиска от Европейския съюз да отмени

...
Литва заяви, че ще поиска от Европейския съюз да отмени
Коментари Харесай

Литва ще поиска от ЕС да отмени смяната на времето

Литва съобщи, че ще изиска от Европейския съюз да анулира закона за промяна на часовото време, тъй като за множеството хора е неприятно два пъти в годината да би трябвало да местят стрелките на часовниците си, съобщи " Гардиън ".

Парламентът на балтийската страна гласоподава със 76 гласа " за ", седем " срещу " и седем " въздържал се " в поддръжка на предлагането на държавното управление да стартира договаряния с Европейската комисия.

" Правителството реши да стартира полемики в Европейски Съюз за това дали директивата към момента е съответстваща ", сподели консултант на премиера Саулиус Сквернелис. Министрите на външните работи и връзките скоро ще стартират съвещания по въпроса с eврокомисията и страните членки.

Според тазгодишно изследване 79% от хората в страната с население 2.8 милиона души са против годишния бит да въртят стрелките на часовниците напред с един час напролет и обратно с час през есента.

Поддръжниците на решението, взето при започване на двайсти век, споделят, че множеството светли часове през лятото оказват помощ да се пести електричество. Европейската комисия съобщи, че сега изследва въпроса с лятното часово време въз основата на наличните данни.

Според литовския представител някои хора не могат да се приспособяват елементарно към смяната и тя оказва краткосрочно нездравословно въздействие върху здравето им, а също така няма безапелационни доказателства за икономическите изгоди.

Политици от други страни в Европейски Съюз като Финландия, Полша и Швеция също са срещу промяната на времето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР