Лице, за което бившият депутат и член на Продължаваме промяната“

...
Лице, за което бившият депутат и член на Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Кирил Петков продал партията в София област на дървената мафия, тя му пълни квотите в СИК

Лице, за което някогашният народен представител и член на „ Продължаваме промяната “ Александър Дунчев твърди, че е по върховете на дървената мафия, изпраща свои хора в секционните изборни комисии (основно в Софийска област) от квотата на Политическа партия – Демократична България, пише breaking.бг.
Това разкрили източници от звеното в Министерство на вътрешните работи за битка с купения избор. Според тях, въпросното лице е Емил Караджов, който самичък се показва като прокурист на дърводобивната компания „ Експрес 79 “.

В звеното на Министерство на вътрешните работи са постъпили данни, че лица, доближени на Караджов, попълнят квотите на Политическа партия – Демократична България в секционните комисии в общините Костенец, Белово, Ихтиман, Своге, Костинброд и даже столичния регион Нови Искър. Според архивите на Министерство на вътрешните работи в годините обратно същите хора са работили за съвсем всички партии от политическия набор – Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Има Такъв Народ. А в този момент са пристанали на Политическа партия – Демократична България.
След като през февруари екоактивистът Александър Дунчев упрекна „ Продължаваме промяната “ в задкулисие и използване на „ порочните практики “ на ГЕРБ и Движение за права и свободи, през вчерашния ден напусна партията.
На последните два парламентарни вота Александър Дунчев бе лидер на листата с претенденти на Политическа партия точно в Софийска област, в която са и множеството общини, в които в този момент под крилото на Политическа партия дървената мафия настава в секционните комисии. Още през 2017 година Дунчев и организацията му WWF дружно с bTV осветиха противозаконната сеч, която прави компанията „ Експрес 79 “.
През юли предходната година в качеството си на народен представител от Политическа партия Дунчев се похвали с следващ нечовечен удар против дървената мафия. „ Под напън на „ Продължаваме промяната “ от 01.03.2022 година търговете към този момент са 100% електронни, което ограничи доста възможностите за сделки сред компаниите и взрив – скандал!!
Местният монополист (в Ихтиман – б.р.) се наложи да взе участие в действителни търгове с действително наддаване с действителна конкуренция, като заплати жестока цена на последните 5 търга, с цел да резервира монопола! За 2500 м3 дърва на корен компанията „ Експрес-79 ЕООД “ се наложи да заплати приблизително над 100 лева./м3, при начална цена на търговете от 30-40 лева./м3!!! Повече от тройно нарастване на цената. И в този момент очевидно тази цена би трябвало да бъде избита някак си… Е, то е ясно по какъв начин: с обири и противозаконни сечи! “, заяви Дунчев през 2022 година
И тъжно предвижда още тогава: „ Лошото е, че и след последните 2 акции от през вчерашния ден и предходната седмица, компанията „ Експрес-79″ ЕООД продължава да не й пука. Никой не смее да й напише акт!! Никой не смее да й отнеме лиценза!!! Никой не смее да й приключи договорите за дърводобив! Никой! И ще откри метод по какъв начин да си покрие загубите, и по какъв начин да си отмъсти. Бъдете сигурни! “.
Сега, данните на Министерство на вътрешните работи за съставите на секционните комисии в общините, в чиито територии оперира дървената мафия, сочат, че прогнозата на Дунчев е реалност. И дървената мафия завладява досегашната му партия. А, евентуално, хвърлят и повече светлина по тематиката за какво едно от емблематичните лица на Политическа партия и герой против корупцията избяга от „ Промяната “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР