Литовският Сейм внесе поправки в Закона за контрол върху тютюна,тютюневите

...
Литовският Сейм внесе поправки в Закона за контрол върху тютюна,тютюневите
Коментари Харесай

Литва забранява пушенето на балкони, ако поне един живущ е против

Литовският Сейм внесе ремонти в Закона за надзор върху тютюна,тютюневите и сродните произведения. Считано от 2021 година новите разпореждания ще забранят пушенето на балконите, терасите и лоджиите, принадлежащи на самостоятелни притежатели в жилищните блокове, при изискване че най-малко един живущ в постройката изрази противоречие с това, заяви пресслужбата на Народното събрание.

Според признатите ремонти държавното управление или оправомощени от него институции ще изготвят правила за използване на тези законови разпореждания. Информационни табели за възбрана за пушене на балконите, терасите и лоджиите на жилищните блокове ще бъдат поставяни от домоуправителите, от сдружения на притежателите или от общински чиновници, предава Българска телеграфна агенция.

Законовите промени ще забранят също пушенето на затворени спирки на публичния превоз, детски площадки и заведения за публично хранене, предлагащи обслужване навън (включително пушенето на маси навън, покрити места за сядане навън и други пространства на открито), като се изключи означените места за пушачи.

Ще бъде неразрешено също пушенето по време на спортни надпревари и други прояви навън, като се изключи особено обособени места.

Законът постановява, че притежатели на сгради/апартаменти или други физически лица, които ги употребяват за пушене на закрито, би трябвало да подсигуряват, че пушекът не прониква, нито в пространства на други притежатели, т. е. в друга постройка или апартамент, нито в други пространства на същия апартамент.

Поправките в закона бяха признати с 69 гласа "за " при 4 "против " и 7 "въздържал се ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР