Литъл Ричард, самопровъзгласилият се архитект на рокендрола, е починал на

...
Литъл Ричард, самопровъзгласилият се архитект на рокендрола, е починал на
Коментари Харесай

Почина архитектът на рокендрола Литъл Ричард

Литъл Ричард, самопровъзгласилият се " проектант на рокендрола ", е умрял на 87-годишна възраст , заяви сп. " Ролинг Стоун ".

Ричард повлия на огромен брой реализатори, чиято популярност в последна сметка надмина неговата лична. Песните на Литъл Ричард имат кавъри, основани от няколко огромни реализатори, в това число Kinks, Creedence Clearwater Revival и Елвис Костело.

Британски музиканти от ранга на " Бийтълс ", " Ролинг Стоунс ", Дейвид Боуи, Род Стюърт и Леми Килмистър показват Литъл Ричард като техен подстрекател .

Известен с пламенния си жанр, Ричард Уейн Периман, както е същинското му име, въодушевяваше младите музиканти от целия свят. Той е роден през 1932 година в щата Джорджия, като е второто от общо 12 деца в фамилията. Изгонен е от вкъщи си още като младеж и е взет за развъждане от семейство бели, което държи клуба, в който той се изявява за първи път.

Литъл Ричард стартира с осъществявания на джъмп блус, само че най-известните му и сполучливи части са " Tutti Frutti, " " Long Tall Sally " и " Good Golly Miss Molly " от средата на 1950-те години.

Той получи " Грами " за изцяло творчество и пя на встъпването в служба на Бил Клинтън като президент на Съединени американски щати през 1993 година

Литъл Ричард има издадени 26 студийни албума сред 1957 и 1992 година

" Когато започнах да пея (рокендрол), го пеех доста преди да го показва на публиката, тъй като се опасявах, че няма да го харесат. Никога не бях чувал някой да го прави и се уплаших ", споделя той пред " Ролинг Стоун " през 1990 година

Синът му Дани Пениман е удостовери за гибелта му, само че е прецизирал, че повода за гибелта е незнайна все още.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР