Лишени от свобода протестираха срещу директора на Софийския централен затвор

...
Лишени от свобода протестираха срещу директора на Софийския централен затвор
Коментари Харесай

Затворници протестираха срещу директора на Софийския централен затвор


Лишени от независимост стачкуваха против шефа на Софийския централен затвор Петър Кръстев, носейки ленти на облеклата си. Техни близки направиха акция и пред правосъдното министерство, където беше импортирана и тъжба до министъра на правораздаването Цецка Цачева с искане за отстраняването на Кръстев.

Затворниците се оплакват от "насилието, издевателствата, корупцията и систематичната корист с власт в пандизите в София (и освен!), обновени с връщането на служба на отстранения през 2014 година (поради същите практики) шеф на Софийски централен затвор Петър Кръстев ".

Кръстев беше назаначен от служебния кабинет на Огнян Герджиков, откакто предходният шеф Йоланд Йорданов беше отхвърлен поради почнало против него дисциплинарно произвеждане. Кръстев е бил отпред на Софийския централен затвор до 2015 година, когато беше преназначен като шеф на бранш в затворническото общежитие "Полигона " към пандиза в град Ловеч.

Лишени от независимост описаха, че с връщането на Кръстев отпред на Софийския централен затвор са се възобновили порочни практики, доста от лишените от независимост, които имат положително държание и би трябвало да бъдат наградени не получават тези привилегии, доста от тези, които могат да желаят условно предварително освобождение не съумяват да стигнат до съда, тъй като документите им се крият, а мнението на администрацията на пандиза постоянно е негативно, споделят пандизчии.

От Кръстев имало неодобрение и измежду чиновниците на пандиза.

В жалбата, която е оповестена във фейсбук страницата на организацията Семейство и другари на пандизчиите в България, се твърди, че насилието измежду лишените от независимост е нарастнало след възобновяване на Кръстев, има произвол при налагане на дисциплинарни санкции, нараснала се е използването и търговията с опиати.

"Една година след тези събития (бел. ред. връщането на Кръстев), единственото, което разбрахме е, че шеф Кръстев има злопаметен и злобен темперамент, обожава властта и това да кара хората да се усещат безпомощни пред него – както чиновници, по този начин и лишени от независимост. Цялата завист, трупана от предходното му освобождение от поста, през днешния ден се стоварва върху гърба на лишените от независимост ", написа още в настояването за отстраняването на Кръстев, отправено до Цачева.
/dnevnik.bg

https://www.facebook.com/100002092196356/videos/1598270533586004/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР