Лишават от дялове за милиарди долари “Винтерсхал Деа и OMVКомпаниите

...
Лишават от дялове за милиарди долари “Винтерсхал Деа и OMVКомпаниите
Коментари Харесай

Путин нареди конфискация на чужди активи

Лишават от дялове за милиарди долари “Винтерсхал Деа ” и OMV
Компаниите участваха в газови планове в Русия

Руският президент Владимир Путин разпореди немската компания “Винтерсхал Деа ” (Wintershall Dea) и австрийската OMV да бъдат лишени от дяловете си за милиарди долари в планове за рандеман на газ в aрктическите региони на Русия, съобщи Ройтерс.

Според президентски декрет, оповестен късно във вторник, дяловете на OMV и “Винтерсхал Деа ” в находище “Южно - русское ” и планове в сибирското находище “Ачимов ” би трябвало да бъдат трансферирани на новосъздадени съветски компании.

Най-голямото изземване на задгранични активи в Русия от Кремъл идва, откакто Владимир Путин разгласи дейностите на Запада след съветската инвазия в Украйна за оповестяване на икономическа война.

Руски бизнесмени получиха надзор върху някои огромни западни активи в Русия, в това число осем бирарии на “Карлсберг ”, както и компании на френския производител на храни и питиета “Данон ”.

Същевременно активи за стотици милиарди долари на съветската страна бяха замразени на Запад, както и положението на съветски предприемачи и вложители. Германия пое предходната година контрола върху огромната петролна рафинерия в немския град Швед, която е съветска благосъстоятелност и доставя 90% от горивото за Берлин.

Всички действия с съветско присъединяване, в това число делът на “Винтерсхал Деа ” в газопровода “Северен поток ”, както и взаимните предприятия с производителя на газ “Газпром ” би трябвало да бъдат законово разграничени доникъде на 2024 година.
Акциите на OMV ще бъдат продадени след това на съветската компания СОГАЗ, която застрахова “Газпром ”.

Постъпленията от продажбите ще бъдат сложени в специфични сметки. Всички корпоративни съглашения, които са били в действие преди този момент, към този момент няма да са годни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР