Лишаване от свобода до 2 години и глоба в размер

...
Лишаване от свобода до 2 години и глоба в размер
Коментари Харесай

2 г. затвор и 5 бона глоба за изгаряне на боклуци

Лишаване от независимост до 2 години и санкция в размер от 2000 до 5000 лева Такива драконовски ограничения плануват измененията на Наказателния кодекс в случаи на изгаряне на огромни количества отпадъчни масла, всевъзможни разновидности на нефтопродукти, каучук, пластмаса и текстил. Предложенията са на депутати от ГЕРБ и ще бъдат импортирани през днешния ден, а повода е зачестилите сигнали за замърсяването на въздуха в София и други огромни градове.

За по-леки нарушавания е планувано наказване до 1000 лева и пробация. Друго предложение за смяна е по сигнал, с решение на съда, да могат да се вършат инспекции и по домовете, дали се изгарят боклуци за отопление. " В момента има административни наказания. Общината непрекъснато прави инспекции, само че те обгръщат единствено тези, които са хванати на открито да горят нерегламентирани боклуци. Идеята ни в законопроекта е когато това се инкриминира, с решение на съд, да се направи инспекция.

" Да не се заловен единствено тези, които горят гуми на открито, само че и тези, които го вършат у дома ", сподели пред " 24 часа " депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е един от вносителите на предложенията.

И сега е инкриминирано изгарянето на боклуци, само че единствено при доста тежки случаи, когато действието докара до тежки телесни повреди или даже гибел. Новите промени плануват законът да се приближи до казуса със замърсяването на въздуха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР